Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
DONOSIMO: Savršene knedle od šljiva koje će uz ovaj trik biti još i bolje!
Sastojci:
650 g tijesta
8 šljiva
150 g maslaca
100 g krušnih mrvica
1 čajna žličica cimeta
50 g šećera
Priprema:
Šljive očistiti od koštica, a krumpirovo tijesto formirati u valjak promjera 5 cm i podijeliti na osam jednakih dijelova. U ruci lagano ispljištiti svaki dio na debljinu od 1 cm, staviti šljivu u sredinu i ravnomjerno rasporediti oko šljive. Paziti na to da dobro zagladite rubove i da knedla bude dobro zatvorena. Kuhati 10 minuta u prethodno zagrijanoj vodi.
Za još ukusnije knedle koristite: 150 g maslaca rastopiti u zdjeli pa u njega usipati krušne mrvice, dodati cimeta i šećera.
Kuhane knedle dodamo u ranije spomenutu smjesu na tavi i prevrtimo ih po njoj 2-3 minute tako da budu sa svih strana pokrivene umakom, a nakon toga slijedi uživanje. Dobar tek!
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava