Instagram

DONOSIMO: Savršene knedle od šljiva koje će uz ovaj trik biti još i bolje!

Autor: dnevno.hr

Sastojci: 

650 g tijesta

8 šljiva

150 g maslaca

100 g krušnih mrvica

1 čajna žličica cimeta

50 g šećera




Priprema: 

Šljive očistiti od koštica, a krumpirovo tijesto formirati u valjak promjera 5 cm i podijeliti na osam jednakih dijelova. U ruci lagano ispljištiti svaki dio na debljinu od 1 cm, staviti šljivu u sredinu i ravnomjerno rasporediti oko šljive. Paziti na to da dobro zagladite rubove i da knedla bude dobro zatvorena. Kuhati 10 minuta u prethodno zagrijanoj vodi.

Za još ukusnije knedle koristite: 150 g maslaca rastopiti u zdjeli pa u njega usipati krušne mrvice, dodati cimeta i šećera.




Kuhane knedle dodamo u ranije spomenutu smjesu na tavi i prevrtimo ih po njoj 2-3 minute tako da budu sa svih strana pokrivene umakom, a nakon toga slijedi uživanje. Dobar tek!

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.