Pixabay

Donosimo savršen recetp za svima slasne zagrebačke pljeskavice!

Autor: Dnevno.hr

Sastojci:

250 g mljevene svinjetine

750 g mljevene teletine

1 žlica ulja

1 glavica sitno narezanog luka

20 g soli

0,5 g papra




 

Priprema:

Sve sastojke pomiješajte zajedno i dobro ih zgnječite rukama, radite to toliko dugo dok smjesa ne počne prijanjati za ruke.




twitter

Nakon toga oblikute pljeskavice, ne predebelo kako bi ih bilo lakše ispeći i odmah potom ih stavljajte na roštilj ili tavu te pecite dok ne poprime lijepu tamnosmeđu boju.

twitter

Poslužite uz kajmak i uživajte!

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.