DOMAĆA PITA OD JABUKA: Recept po kojem je spremaju generacije

Autor:

Recept koji će oduševiti gotovo svakoga, a neće zahtijevati sate provedene u kuhinji, kao ni mnogo namirnica svakako je pita od jabuka – po mogućnosti onih pravih, domaćih. Recept koji donosimo za ovu pravu domaću pitu sačuvao se kroz generacije. Iako je podložan manjim odstupanjima, ovisno o ukusu onoga koji je priprema, ova je pita izvorno jelo domaće kuhinje.

Potrebni sastojci:

3 jaja
12 žlica šećera
12 žlica ulja
12 žlica mlijeka
15 žlica brašna
1 prašak za pecivo
1/2 kg jabuka
šećer u prahu
malo cimeta

Priprema:

Zamutite jaja, šećer, brašno, ulje, mlijeko i prašak za pecivo u kompaktnu smjesu. Jabuke naribajte i po želji dodajte cimet. Pola smjese ulijte u kalup i stavite da se peče oko 15 minuta na 180 stupnjeva. Zatim kolač izvadite iz pećnice, na biskvit poslažite naribane jabuke, a na njih drugu polovicu smjese za biskvit pa vratite natrag u pećnicu. Nakon desetak minuta kolač je gotov. Kada se ohladi, posipajte ga šećerom u prahu i uživajte.

Autor:
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.