Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Čokoladna eksplozija: Probajte pitu s tajnim sastojkom
Tart samo zvuči luksuzno, zapravo ga je jako lako napraviti, a onaj od čokolade i krušaka pravo je grešno zadovoljstvo.
Tart
100 grama maslaca
prstohvat soli
50 grama šećera
150 grama brašna
50 grama mljevenih oraha
3-4 žlice vode
Nadjev
75 grama maslaca
75 grama smeđeg šećera
3 jaja
75 grama mljevenih oraha
2 žlice kakakaa
2 žlice amaretta ili ruma
500 grama očišćenih krušaka ili krušaka iz konzerve
med
Pjenasto izmiješajte maslac i sol. Dodajte brašno orahe i vodu pa zamijesite nešto čvršće tijesto, te njime obložite namašćeni kalup za tart ili tortu. Ostavite u hladnjaku 30 – ak minuta. Kruške ogulite i izrežite na četvrtine (ako su iz konzerve dobro ih ocijedite i prepolovite). Za nadjev prvo izmiješajte maslac i šećer pa dodajte žumanjke. Umiješajte i kakao, orahe i amaretto. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka pa pomiješajte sa smjesom za nadjev. Time prekrijte tijesto koje ste izvadili iz hladnjaka. Poslažite kruške i pecite oko pola sata na 200 stupnjeva. Izvadite iz pećnice pa medom premažite samo kruške koje vire iz tijesta.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava