fbpx
foto:ReciPeci

ČOKO BOMBA: Urnebesno fina najčokoladnija torta koju ćete ikad probati! Ne morate paliti ni peć, toliko je jednostavna!

Autor: T.Š.

Vjerovatno svatko od nas ima neki svoj omiljeni recept za čokoladnu tortu, slastičarski klasik. No, ovaj današnji recept nije klasična torta sa više slojeva biskvita i kreme, nego jedna sasvim jednostavna torta koja se ne peče, koja je gotova relativno brzo gotova, a jaaaaako je čokoladna. Recept za ovu urnebesno finu i stvarno čokoladnu tortu radite s tri vrste čokolade!

Kako trenutno nije vrijeme da previše pazimo na kalorije, priuštite si i ovu čoko bombu!

Čokoladna torta


SASTOJCI:

Za podlogu:

25 dkg keksa (može Grancereale ili petitt ili bilo kakvi drugi prhki koje imate)
15 dkg maslaca

Za kremu:

50 dkg Mascarponea
500 ml vrhnja za šlag (Hole, Hulala ili neko slično)
20 dkg mliječne čokolade
20 dkg čokolade za kuhanje
20 dkg bijele čokolade

PRIPREMA:




Za podlogu usitniti kekse (staviti u vrećicu za zamrzavanje pa istući batom za meso) i pomiješati ih s otopljenim maslacom. Smjesom napuniti kalup za tortu promjera 24 cm. Pustiti da se ohladi i stvrdne.

Za kremu posebno otopiti svaku vrstu čokolade sa po 1/2 dl vrhnja za šlag. Učiniti će vam se to malo vrhnja (i to je u stvari puno manje vrhnja no što bi u klasični ganache išlo) ali bez brige, tako treba biti. Svaku čokoladu otopljenu sa vrhnjem ohladiti uz miješanje.

Ostatak vrhnja za šlag miksati da bude čvrsto, dodati mu mascarpone i dobro sjediniti. Podijeliti tu smjesu na tri dijela pa u svaki dio dodati posebno otopljenu čokoladu. Tako ćete dobiti tri različite vrste čokoladne kreme.




Sada na podlogu od keksa u kalupu (stranice kalupa bi bilo dobro obložiti prozirnom folijom kako vam se krema prilikom odvajanja kalupa ne bi zalijepila za kalup) namazati prvo tamnu kremu, potom onu od mliječne čokolade i na kraju onu od bijele čokolade. Dobro rashladiti, maknuti obruč i ukrasiti po želji.

U slast!

NAPOMENA: Još niz inačica čokoladne torte možete pronaći na stranici ReciPeci na kojoj smo pronašli i ovaj sjajan recept.

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.