Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
ČOKO-BANANA: Ukusan i sočan kolač koji se topi u ustima
Uživat ćete u ovom fenomenalnom desertu.
Sastojci:
- 500 g keksa s komadićima čokolade
- 4 banane
- 600 ml mlijeka
- 4 žumanjka
- 200 g šećera
- 50 g maslaca
- 50 g brašna
- 10 g vanilin šećera
Sastojci za glazuru:
- 30 mlijeka
- 50 g maslaca
- 2 žlice kakao praha
- 4 žlice šećera
Priprema:
Zagrijte 600 ml mlijeka u loncu, ali pazite da ne proključa. Žumanjke umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Ako je masa previše gusta, dodajte još dvije žlice mlijeka. Postupno dodajte brašno i fino sjedinite, pa postupno dodajte i zagrijano mlijeko, uz neprestano brzo miješanje.
Smjesu prebacite u lonac i stavite da proključa na niskoj temperaturi. Miješajte neprestano, a na kraju dodajte maslac i miješajte dok se ne rastopi.
Po dnu pleha pospite izlomljen keks tako da pokrije dno u tankom sloju, pa zatim sloj kreme. Zatim opet keks i kremu, a preko poredajte banane isječene na tanke kolutiće. Preko ponovno rasporedite keks, pa kremu i tako sve dok ne potrošite sve sastojke.
Za glazuru u loncu pomiješajte šećer, mlijeko, kakao i maslac. Zagrijte do ključanja uz neprestano miješanje, ohladite pa prelijte preko torte. Ostavite u hladnjaku barem 3 sata.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava