Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
ČAROLIJA MOŽE POČETI! Imamo recept za bajaderu od prženih lješnjaka: Nestvarno je jednostavno
Jednostavna bajadera od lješnjaka. Nećete se pokajati ako je isprobate.
Sastojci:
150 ml vode
200 g šećera
100 g maslaca
20 g čokolade za kuhanje
300 g mljevenog keksa
200 g mljevenog, prethodno preprženog lješnjaka
2 žlice ulja
U manju posudu stavite vodu i šećer, pa narežite maslac. Sve stavite na vatru da proključa pa dodajte čokoladu. Mješajte dok se ne otopi, trebati će vam oko tri minute. Sklonite s vatre, odmah dodajte keks i lješnjake. Sve dobro promiješati. U kalup promjera 25×12 cm stavite pek papir, ismjesite i potom poravnajte smjesu, otopite čokoladu na pari, s uljem pa dobro promješajte da se sjedinit, prelijte preko kolača. Ostavite da se ohladi.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava