Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bugari će za Božić ‘smazati’ 100 tisuća praščića
Upotreba svinjskog mesa za božićne praznike smanjuje se u odnosu na predhodne godine jer se građani sve više odlučuju za puretinu.
Bugari će za Božić, koji slave po Gregorijanskom kalendaru, pojesti 100.000 praščića, a sve više u prazničnu trpezu uvode pureće meso, piše portal Balkans.com.
Bugarski ministar poljoprivrede Miroslav Najednov rekao je da se upotreba svinjskog mesa za božićne praznike smanjuje u odnosu na prethodne godine, jer se građani sve više odlučuju za puretinu.
Predsjednik Saveza živinara u Bugarskoj Boris Stoimenov izjavio je da prvi put nakon 20 godina u Bugarskoj ima dovoljno purećeg mesa domaće proizvodnje.
– Skoro polovina životinjskog mesa u trgovinama je naša proizvodnja, dok se ostatak uvozi iz Brazila, rekao je Stoimenov.
Dan uoči Božića pura između osam i devet kilograma u Bugarskoj se prodaje po cijeni od 50 leva, odnosno 25 eura.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava