Bugari će za Božić ‘smazati’ 100 tisuća praščića

Autor: D.G.

Upotreba svinjskog mesa za božićne praznike smanjuje se u odnosu na predhodne godine jer se građani sve više odlučuju za puretinu.

Bugari će za Božić, koji slave po Gregorijanskom kalendaru, pojesti 100.000 praščića, a sve više u prazničnu trpezu uvode pureće meso, piše portal Balkans.com.

Bugarski ministar poljoprivrede Miroslav Najednov rekao je da se upotreba svinjskog mesa za božićne praznike smanjuje u odnosu na prethodne godine, jer se građani sve više odlučuju za puretinu.

Predsjednik Saveza živinara u Bugarskoj Boris Stoimenov izjavio je da prvi put nakon 20 godina u Bugarskoj ima dovoljno purećeg mesa domaće proizvodnje.

– Skoro polovina životinjskog mesa u trgovinama je naša proizvodnja, dok se ostatak uvozi iz Brazila, rekao je Stoimenov.

Dan uoči Božića pura između osam i devet kilograma u Bugarskoj se prodaje po cijeni od 50 leva, odnosno 25 eura.

Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.