FOTO: Pixabay

BRZO ZAPIŠITE RECEPT! Napravite najukusniji domaći džem od jagoda za DESET MINUTA!

Autor: I.Br.

Sezona jagoda u punom je jeku. Jagodari imaju pune ruke posla, a mi smo svakodnevno u potrazi za što sočnijim, boljim i finijim komadima ovog omiljenog nam voća. Osim što ih jedemo same, jagode su čest sastojak kolača i torta, a nerijetko se nađu i u domaćim džemovima, marmeladama i pekmezima.

Iako ove namaze jako volimo, često nam je ‘tlaka’ spremati ih kod kuće, jer njihova priprema iziskuje puno vremena. No, to ne mora biti tako! Danas vam donosimo recept za domaći džem od jagoda za čiju vam je pripremu potrebno svega desetak minuta!

Za pripremu vam je potrebna jedan kilogram jagoda, jedan kilogram šećera te jedna vrećica želina (1:1).

Jagode narežite na komadiće, podlijte s mrvicu vode te ih stavite da se kratko prokuhaju. Kada voće omekša i pusti sok, usitnite ga štapnim mikserom (ako želite da vam ostanu komadići) ili ga izblendajte.

Smjesi dodajte želin i šećer te kuhajte još tri do četiri minute. Vrući džem ulijte u staklenke koje ste prethodno sterilizirali.

KAKO PREPOZNATI DOMAĆE JAGODE? NE NASJEDAJTE: Dvije ih ključne stvari razlikuju od uvoznih!

Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.