Foto: Google

BRZI KOLAČ Toliko je sočan da ćete se s ukućanima boriti za zadnji komad!

Autor: Daniela Delale

Ukoliko ste sladokusac, tada je ovo pravi recept za vas. Ovaj kolač uvijek prvi nestane s tacne. Savršen je za one koji vole kremaste kolače i nisu baš ljubitelji biskvita.

Sastojci za biskvit:
5 jaja
25 dkg šećera
1 dcl ulja
1 dcl vruće vode
25 dkg brašna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa

Sastojci za kremu:
2 pudinga od čokolade
1 l mlijeka
6 žlica šećera
Sastojci za preljev:
4 kisela vrhnja (20%m.m.)
5 žlica šećera
4 vanilin šećera

Priprema
Izmutite bjelanjke, šećer, žumanjke i vanilin šećer. Dodajte ulje i vodu te brašno i prašak za pecivo.
Namažite tepsiju i pospite ju brašnom. Tepsija mora biti malo dublja, dimenzija otprilike 25×35. U međuvremenu skuhajte puding.
Pola tijesta istresite u tepsiju, a u drugu polovicu dodajte kakao i dobro izmiješajte. Sada taj smeđi dio tijesta žlicom stavljajte po žutom tijestu.
Još vruć puding stavljajte na biskvit na isti način kao i smeđi dio tijesta. Tek se sada kolač stavlja peći.
Dok se kolač peče, izmiješajte vrhnje, vanilin šećer i šećer. Odmah na vrući kolač istresite preljev i izravnajte ga po kolaču.
Kolač pustite da se ohladi te ga preko noći ostavite u hladnjaku. Poslužite ga hladnog, savjetuju na ovom blogu.

OKUS TRADICIJE: Otkrivena strogo čuvana tajna svake bake, iza ukusne pite od jabuka skriva se brz i jednostavan recept

Jedan sastojak bez kojeg NIKAKO nemojte raditi palačinke! Ovo je recept koji svima uspijeva!




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.