Poslužit će kao večera, brzi snack, a ostaci i kao doručak za sljedeći dan. Nakon pečenja ih premažite maslacem, ili mješavinom maslaca i češnjaka, i uživajte u sirnim zalogajčićima.
Poslužit će kao večera, brzi snack, a ostaci i kao doručak za sljedeći dan.
Nakon pečenja ih premažite maslacem, ili mješavinom maslaca i češnjaka, i uživajte u sirnim zalogajčićima.
Sastojci:
220 g krem sira
300 g naribane mozzarelle
4 jaja
1 prašak za pecivo
150 g bademovog brašna
2 žlice otopljenog maslaca
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Okrugli dublji lim za pečenje premažite maslacem. U tavi otopite maslac, dodajte krem sir i mozzarellu i pričekajte da se rastopi, a potom maknite s vatre. Prebacite smjesu u veću posudu i pomiješajte s brašnom, jajima i praškom za pecivo. Pustite da odstoji 20-ak minuta. Tijesto će biti dosta gusto pa ga možete žlicom za sladoled prebaciti u pripremljeni lim. Tako ćete dobiti sirne biskvite jednake veličine koji će se lako odvajati nakon pečenja. Pecite 20 – 25 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.