Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
BRZA MAĐARICA: Okus omiljene slastice za dvadeset minuta!
Mađarica može predstavljati popriličan izazov onima koji se baš i ne snalaze najbolje u kuhinji, stoga donosimo recept za brzu mađaricu koju možete pripremiti za dvadeset minuta.
Sastojci:
200 g čokolade za kuhanje
1 kilogram petit keksa
200 g čokolade za kuhanje
200 g šećera
250 g maslaca
800 ml vode
Glazura:
500 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Rastopite maslac, dodajte čokoladu nasjeckanu na komadiće i šećer te vodu. Miješajte pjenjačom. Kada dobijete glatku smjesu, maknite je s vatre i pomiješajte s keksima koje ste natrgali na manje komade. Smjesu odmah stavite u lim koji ste obložili papirom za pečenje ili nauljili kako se smjesa ne bi zalijepila. Poravnajte. Zagrijte vrhnje na pari i dodajte komadiće
čokolade. Miješajte pjenjačom dok se čokolada ne rastopi i prelijte preko smjese s keksima. Ostavite da se kolač stegne preko noći.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava