BRZA MAĐARICA: Okus omiljene slastice za dvadeset minuta!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Mađarica može predstavljati popriličan izazov onima koji se baš i ne snalaze najbolje u kuhinji, stoga donosimo recept za brzu mađaricu koju možete pripremiti za dvadeset minuta.

Sastojci:

200 g čokolade za kuhanje
1 kilogram petit keksa
200 g čokolade za kuhanje
200 g šećera
250 g maslaca
800 ml vode

Glazura:

500 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje

Priprema:

Rastopite maslac, dodajte čokoladu nasjeckanu na komadiće i šećer te vodu. Miješajte pjenjačom. Kada dobijete glatku smjesu, maknite je s vatre i pomiješajte s keksima koje ste natrgali na manje komade. Smjesu odmah stavite u lim koji ste obložili papirom za pečenje ili nauljili kako se smjesa ne bi zalijepila. Poravnajte. Zagrijte vrhnje na pari i dodajte komadiće
čokolade. Miješajte pjenjačom dok se čokolada ne rastopi i prelijte preko smjese s keksima. Ostavite da se kolač stegne preko noći.




Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.