Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bolje jelo niste probali: U ovim paprikama krije se nešto jako neobično!
Punjene paprike neizostavan su dio ljetnoga jelovnika u skoro svim obiteljima.
Punjene paprike neizostavan su dio ljetnoga jelovnika u skoro svim obiteljima. Rijetki su oni koji ne znaju za tradicionalan način pripreme ovoga jela. Svaka čast tradiciji, ali ponekad u kuhinji valja eksperimentirati stoga vam donosimo recept za zapečene punjene paprike koje će vas oboriti s nogu.
Potrebno vam je:
800 g mješanog mljevenog mesa
1 konzerva pelata
1/2 l gustog soka od rajčice
1 tikvica
Sol, papar i ostali začini po ukusu
Naribani sir
Očišćene paprike prepolovite i posložite u lim. Začinjeno meso posložite u papriku, po njima naribajte nekog kvalitetnog sira i poklopite kolutima tikvica. Prelijte sokom od rajčice i pelatim a te pecite oko dva sata prvo na 130, a pred kraj na 180 stupnjeva.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava