Damir Spehar/PIXSELL

Bolje i od sarme! Jeste li kušali ovu deliciju od kiselog kupusa?

Autor: dnevno.hr

Kupusoljupci ovo je prava gozba.

Postoji li nakon mamurne i pijane noći išta bolje od dobrog starog kiselog kupusa? Dobro znana sarma dio je nezaobilazne prazničke tradicije. Ipak, ako nemate volje ili vremena za spremanje sarme, složenac od kiselog kupusa poslužiti će kao dobra i ukusna zamjena.

Potrebno vam je:

  • sto grama ječmene kaše ili riže
  • dvije žlice maslinova ulja, ili domaće masti
  • glavica luka
  • 800 grama kiselog kupusa
  • 400 grama suhog svinjskog mesa- rebra i slanina, najbolji su izbor
  • pasirana rajčica
  • 300 grama graha, poslužiti će i onaj iz konzerve
  • sol, papar i ostali začini po ukusu

Rižu ili ječmenu kašu, ovisno o tome što vam bolje prija skuhajte, a na zagrijano ulje ili još bolje mast dodajte luk te propirjajte.

Dodajte na to kiseli kupus i dinstajte, te dodajte na to suho svinjsko meso.

Potom, zalijte vodom tako da se sadržaj u loncu prekrije.

Kuhajte sat vremena na laganoj vatri i pred kraj dodajte grah, rižu ili kašu te dakako pasiranu rajčicu.

I sve još kratko prokuhajte, te poslužite toplo.

Autor:dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.