Pinterest

BEZ PEČENJA! BEZ MIKSERA: Kremasti kolač koji nećete moći prestati jesti!

Autor: Daniela Delale

Za ovaj kolač ne trebaju vam ni mikser, ni pećnica.

Sastojci:

500 ml mlijeka
500 ml vrhnja za šlag
12 žlica gustina (cca 110g)
1 vanilin šećer
10 dag čokolade za kuhanje
10 dag bijele čokolade
4 žlice šećera
– kutija piškota ili manje pakiranje pettit keksa

Sjedinite mlijeko i vrhnje za šlag, a onda od te količine oduzmite oko 2 dl te pomiješajte sa šećerom i gustinom.
Ostatak stavite kuhati, a kad zakuha dodajte razmućeni gustin. Kremu potom razdijelite na dva djela, u prvi dio dodajte čokoladu koju ste natrgali i promiješajte ručno da se čokolada otopi.
U drugi dio ubacite bijelu čokoladu. Sjedinite. Na dno kalupa složite kekse namočene u mlijeko, slažite kremu naizmjence da dobijete mramorni efekt. Ohladite.

KOLAČ NA METRE! Slastica iz doba Jugoslavije koju ne možete prestati jesti!

ZAOGRLJENA ČOKOLADA: Donosimo vam recept za najlakšu, a najefektnu slasticu ikad!




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.