Sirova torta od malina: Osvaja na prvi, osvježavajući zalogaj
BEZ OVE PITE NEĆETE MOĆI ŽIVJETI! Superbrza i superjednostavna PITA OD LIMETE
Alice Balossi, autorica i blogerica, pripremila je zbirku ‘Brze i jednostavne slastice‘ superjednostavnih i superbrzih recepata za ukusne slastice kojima nitko neće moći odoljeti!
Donosimo vam recept za jednu od njezinih najmilijih pita – pitu od limete.
Kako navodi u zbirci, ovo je kolač bez kojeg ne može živjeti jedan od njezinih prijatelja.
”Kad nešto zajedno radimo, prije ili poslije moram mu je napraviti. No to je žrtva koju dobrovoljno podnosim jer se i ja najedem”, kaže Alice Balossi.
ZA PODLOGU
150 g suhih keksa
80 g omekšanog maslaca
ZA NADJEV
4 žumanjka
400 g kondenziranog mlijeka
120 g limetina soka
naribana korica 3 limete
PRIPREMA
Ubacite kekse u multipraktik i počnete ih mljeti. Malo-pomalo dodajete omekšani maslac i nastavite miksati dok ne dobijete smjesu koja nalikuje na vlažni pijesak. Smjesu ulijete u kalup za tortu (s obručem koji se može otvoriti) promjera 24 cm, natisnete ju i na dnu poravnate, a okolo načinite rub visok oko 3 cm. Stavite kalup u hladnjak da ondje stoji dok pripremate nadjev.
Pomiješajte žumanjke i kondenzirano mlijeko te dodajte limetinu koricu. Pomalo ulijevajte limetin sok tako da dobijete jednoličnu kremu. Kremom ispunite pripremljenu ”ljusku” za tortu i pecite 10 minuta na 160 Celzijevih stupnjeva. Izvadite iz pećnice i pustite da se potpuno ohladi prije nego što počnete jesti!
Ova pita je dostatna za 6 do 8 ljudi. Priprema i samo pečenje traju 20 minuta.