BEZ OVE PITE NEĆETE MOĆI ŽIVJETI! Superbrza i superjednostavna PITA OD LIMETE

Autor: Dnevno

Alice Balossi, autorica i blogerica, pripremila je zbirku Brze i jednostavne slastice superjednostavnih i superbrzih recepata za ukusne slastice kojima nitko neće moći odoljeti!

Donosimo vam recept za jednu od njezinih najmilijih pita – pitu od limete.

Kako navodi u zbirci, ovo je kolač bez kojeg ne može živjeti jedan od njezinih prijatelja.

”Kad nešto zajedno radimo, prije ili poslije moram mu je napraviti. No to je žrtva koju dobrovoljno podnosim jer se i ja najedem”, kaže Alice Balossi.

ZA PODLOGU

150 g suhih keksa

80 g omekšanog maslaca




ZA NADJEV

4 žumanjka

400 g kondenziranog mlijeka




120 g limetina soka

naribana korica 3 limete

PRIPREMA

Ubacite kekse u multipraktik i počnete ih mljeti. Malo-pomalo dodajete omekšani maslac i nastavite miksati dok ne dobijete smjesu koja nalikuje na vlažni pijesak. Smjesu ulijete u kalup za tortu (s obručem koji se može otvoriti) promjera 24 cm, natisnete ju i na dnu poravnate, a okolo načinite rub visok oko 3 cm. Stavite kalup u hladnjak da ondje stoji dok pripremate nadjev.

Pomiješajte žumanjke i kondenzirano mlijeko te dodajte limetinu koricu. Pomalo ulijevajte limetin sok tako da dobijete jednoličnu kremu. Kremom ispunite pripremljenu ”ljusku” za tortu i pecite 10 minuta na 160 Celzijevih stupnjeva. Izvadite iz pećnice i pustite da se potpuno ohladi prije nego što počnete jesti!

Ova pita je dostatna za 6 do 8 ljudi. Priprema i samo pečenje traju 20 minuta.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.