Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
BAKINE LANGOŠICE: Evo kako se peku omiljene slavonske lepinje
Langošice su popularne slavonske lepinje koje su izvana hrskave, a iznutra sočne. Omiljena su ulična hrana i zimsko jelo koje pruža energiju, a poznata je i kao lijek protiv mamurluka.
Sastojci za lepinje:
- 600 g glatkog brašna
- 2 dl mlijeka
- 2,5 dl vode
- 40 g kvasca
- 2 žličice soli
- 2 žličice šećera
- 1 jaje
Sastojci za premaz:
- 2 dl kiselog vrhnja
- 3 češnja češnjaka
- 150 g sira (npr. gaude)
Priprema:
U malo toplog mlijeka izmrvite kvasac pa dodajte šećer i ostavite dok se ne aktivira.
U brašno dodajte sol, razmućeno jaje, aktivirani kvasac, mlako mlijeko i vode toliko da tijesto bude glatko i ljepljivo. Prekriveno tijesto ostavite da se diže na toplom mjestu.
Tijesto lagano rastanjite i nauljenim rukama oprezno stavljajte komade u vruće ulje. Posipajte češnjakom, a u sredinu stavite vrhnje i naribani sir.
ZADNJE VIJESTI
Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle