Pinterest

Bakina pileća juha s knedlama: Melem za želudac nakon teške hrane

Autor: ZG/Dnevno.hr

Ova je juha idealna nakon bogatih blagdanskih obroka.

Sastojci:

  • pola pileta
  • 1 mrkva
  • peršin
  • pitomi pastrnjak
  • 1 manji krumpir
  • 1 manji prepečeni luk
  • suhi začini
  • papar
  • sol

Sastojci za knedle:

  • griz
  • mast ili ulje
  • jaja
  • prašak za pecivo

Priprema:

Jednu opranu i očišćenu mrkvu naribajte i propržite na malo ulja.


Dodajte nasjeckan pastrnjak, krumpir, prepečeni luk, papar i meso. Nalijte vodu i kuhajte dok se ne skuha meso.

Izvadite meso i krumpir, a meso odvojite od kostiju i vratite u lonac. Dodajte sol i začine.

Priprema knedli:

U tanjur stavite mast (može i ulje) na vrh žličice. Dodajte 1 jaje i dobro izjednačite pa dodajte 5 do 6 žlica griza i na vrh noža prašak za pecivo. Izmiješajte pa žličicom izvadite knedle i spuštajte ih u juhu.

Kuhajte još 2 do 3 minute.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.