fbpx

BAKIN PEKMEZ OD ŠLJIVA: Delicija uz koju doručak postaje čarolija okusa!

Autor: Dnevno

Sastojci:

5 kilograma šljiva

kilogram šećera

2 žlice limunske kiseline

2 limuna

2 vrećice želina

Priprema:

Opranim šljivama odstraniti koštice i narezati ih na četvrtine ili polovice, prebaciti ih u duboku posudu te staviti u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva. Svakih 30-ak minuta promiješati te nakon sat i pol vremena izvaditi iz pećnice i dodati šećer pa sve sjediniti i vratiti na pečenje još sat i pol vremena također uz miješanje. Izvaditi iz pećnice pa prebaciti u posudu na jaču vatru dodajući limunsku kiselinu i želin. Kuhati još pola sata, vrućim pekmezom puniti sterilizirane staklenke te ostaviti na toplom još dva sata bez poklopca. Nakon toga staklenke zatvoriti i ostaviti da se lagano hlade na sobnoj temperaturi.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.