Foto: Facebook

KRULE ZAVRŠIO U BOLNICI: Mnogi će biti iznenađeni njegovim iskustvom

Autor: Snježana Vučković

Najpoznatiji hrvatski bloger Jadranko Hodak, široj javnosti poznatiji kao “Bloger Krule”, svojom je posljednjom objavom popravio narušenu sliku hrvatskog zdravstva, barem što se KBC-a Rijeka tiče.

Krule je tamo, naime, završio zbog prijeloma ruke koji je završio operacijom. Iznenađen zbog brze intervencije i uljudnosti medicinskog osoblja koje posljednjih šest mjeseci radi u gotovo nemogućim uvjetima, Krule je bacio novo svijetlo na ovaj resor:

“Slomiti prst i komad šake, svakako nije poželjno a pogotovo ne u vrijeme korone… jer kad čitaš naslove po pojedinim portalima (da im pička materina širiteljsko paničarska) pomisliš kako na red neš doći ka ni Smrt po Manolića”, načeo je u svom stilu Bloger Krule.

Sve obavio bez problema

“Došao sam na riječku hitnu gdje me primiše uz sve mjere opreza vezano uz koronu. Tamo saznah da je lom gotovo pa unikatan i da se tu nema što namještati nego da moram na KBC kod specijaliste na pregled. Naručiše me za srijedu (prije 7 dana). Došla ta srijeda, naručen u 8:45, mislim si u sebi kurac će to biti tad, do podne ako dođem na red bit će mila majka. Došlo 8:45, prozvaše sa zvučnika moje ime. Ja sjedim i čekam da se neki drugi Jadranko digne jer nemoguće da su točni. Ne diže se nitko, doduše i što bi jer ko normalan djetetu daje ime Jadranko, pa ja uđoh. Sjedi doktor kirurg… gleda sliku… kaže “Bogami dobro ste je skršili!”… ja šutim. Kaže on “Tu jedino operacija pomaže”… reko “Doktore, vi ste gazda, kako vi kažete tako će i biti”, al istovremeno mi kroz glavu prođe “Sad kad me naruči za deseti mjesec 2021.”… viče on “Sad u utorak operacija”… meni oči zinule… jel to moguće?… već sad u utorak. Još ja ne vjerujem ko Ilija Čvorović iz Balkanskog špijuna… reko “Jel to sad ovaj nadolazeći utorak?”… veli “Naravno!”, opisuje Krule svoju iznenađenost brzim naručivanjem na operativni zahvat.

Sve najbolje o medicinskom osoblju

“Do utorka sam mora napraviti brdo pregleda zbog anestezije. Sjedim i razmišljam… Ekg srca… krv vadit… pregled kod anesteziologa… testiranje na koronu… pičke materne što ti ja znam… znaš ono, opet mi pade mrak na oči, pa trebat će mi cijela vječnost da to obavim. Ljudi, sve to sam obavljao u riječkom KBC-u. Ja vam taj nivo brzine rada, ljubaznosti, smirenosti, profesionalnosti… pa jebo ti kliniku Švarcvald… ovi u Rijeci su čudo. Već do nedjelje sam sve obavio i to glatko ka po loju.




Jučer me smjeste u bolnički krevet, operacija oko podne, ja na tašte… pita sestra mog cimera skršene noge “Treba li vam štogod?… viče cimer ne treba. Pita isto to mene… reko sestro, zadnji put sam jeo jučer u 5 popodne, znam da moram natašte na operaciju, al kad se vratim s operacije, bil mi mogli podebljat večeru, vola bi pojeo?… kaze ona” Nema problema”, dijeli Krule oduševljenost osobljem.
Prije operacije pričaš s anesteziolozima, divni ljudi. Svako malo za svaki ubod iglom najavljuju “Ovo će vas bocnuti”… ma reko ne trebate najavljivati, samo bodite, ja od gladi više ništa i ne osjetim. Završi operacija, odvezoše me u sobu… anestezija samo što je malo popustila, otvorim oči… kad ono… na stolu 2 tanjura puna blitve i pečenih skuša, a kraj toga još tanjur, mlinci i pečena piletine, s juhom i salatom od cikle… stoji sestra kaže “Sve je vaše. Mlinci su vam hladni jer su od ručka, ne smeta vam to?”… smeta?… smetaaaa?… ljudi moji ja sam napao ko americki policajac… Sve sam potamanio… a onda… onda zaspa jer sam se anestezirao hranom.

Ne vjerujte svemu što pišu

I evo… sad se u 3 probudio, naspava sam se za 3 života. Nisam ništa pisao ovih dana jer eto, obavljah preglede…a ovu priliku koristim da javno pohvalim čistačice, sestre i doktore KBC Rijeka… rade ka violina”, kaže Krule i za kraj svima poručuje:




“A vama narode šaljem pozdrav u 3:47 u jutro iz bolnickog hodnika!!! Ne vjerujte svemu što pišu”.

 

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.