
Čokoladni mousse: Fantastičan desert od pet sastojaka
Ukusan kremasti kolač s breskavama pripremite uz nekoliko jednostavnih koraka i uživajte u neodoljivom osvježenju1
Sastojci:
Za biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
1 prašak za pecivo
Za kremu:
1 l mlijeka
3 pudinga od vanilije
10 žlica šećera
3 kisela vrhnja
kompot od bresaka ili marelica
500 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Pripremite biskvit: izmutite jaja sa šećerom pa dodajte brašno s praškom za pecivo. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Izvadite biskvit iz pećnice i odmah ga zalijte sokom iz kompota te posložite breskve narezane na četvrtine ili polovice. Pripremite kremu. Skuhajte puding sa šećerom i odmah dodajte vrhnje. Dobro izmiješajte i odmah izlijte preko biskvita. Dobro ohladite i premažite umućenim slatkim vrhnjem.
Čokoladni mousse: Fantastičan desert od pet sastojaka
Ukusna piletina s rižom u neobičnom, osvježavajućem umaku
Naučite kako se priprema savršeni bešamel: Koristite ga za razna jela
Ovako pripremite savršeno pečen i sočan biftek s krumpirom i povrćem