Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
KREMASTI KOLAČ BEZ KONKURENCIJE: Jednostavan, sočan, brz i jeftin, a miris obara s nogu!
Želite jeftin kolač kojeg ćete napraviti brzo, a da je pritom sočan, preukusan, kremast? Ne tražite dalje jer ovo je savršena kombinacija koje ispunjava vaše želje.
Ovaj kolač ima sve – neodoljiv miris, sočnost, hrpu kokosa i prefinu kremu, a uz to je jednostavan i vrlo jeftin!
Sastojci za koru:
4 jaja
8 žlica šećera
1 vanilin šećer
6 žlica brašna
1 vrećica instant kave 2 u 1
1 žlica kakaa
1 prašak za pecivo
1 dcl ulja
1 dcl vode
Sastojci za kremu:
1 l mlijeka
7 žlica oštrog brašna
150 gr šećera
150 gr margarina sa aromom vanilije (naravno, može i običan)
150 gr kokosa
Ostalo:
kokos za posipanje
Priprema:
Prvo razmutite brašno za kremu sa 2 – 3 dcl hladnog mlijeka (ne mikserom, najbolje pjenjačom), da dobijete masu bez grudica.
Zakuhajte ostatak mlijeka zajedno sa šećerom. Nakon što mlijeko provrije, sipajte razmućeno brašno u mlijeko stalno miješajući pjenjačom.
Kuhajte, svo vrijeme miješajući kako vam se ne bi stvorile grudice. Kada se krema zgusne, ostavite ju da se hladi.
Za koru, mikserom umitite cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom, da budu pjenasta. Izmiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i isnant kavu. Postepeno, lagano miješajući, dodajte sve u umućena jaja.
Na kraju, polako sipajte i polako umiješajte ulje i vodu. U pleh stavite papir za pečenje, pa preko njega sipajte pripremljenu masu za koru.
Stavite da se peče na 200°C oko 20-tak minuta ( čačkalicom provjerite tijeso, ako ju zapiknete i izvadite suhu znači da je pečeno, ako na čačkalici ostane tijesta, pecite još malo)
U ohlađenu kremu dodajte margarin sobne temperature, pa dobro umutite mikserom. Trebate dobiti finu, prozračnu kremu. Na kraju, umiksajte kokos.
Kada je kora pečena, izvadite ju tako da ju preokrenite na tacnu. Skinite papir i ravnomjerno razmažite kremu po kori. Na kraju pospite kokosom, pa stavite u frižider da se hladi.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava