
Tjestenina s dimljenim sirom: Aromatično jelo bogatog okusa
Sastojci:
2 šalice mlijeka
1 vanilin šećer ili ekstrakt vanilije
4 žumanjka
1/2 šalice šećera
2 žlice gustina (za zgušnjavanje)
2 šalice voća po izboru (npr. jagode, maline, borovnice)
Janjetina s povrćem i krumpirom iz pećnice: Sočna kao s ražnja
Priprema:
Pomiješajte mlijeko i vanilin šećer (ili ekstrakt vanilije) u loncu i stavite ga na vatru. Pustite da prokuha, a zatim maknite s vatre. U drugoj zdjeli pomiješajte žumanjke, šećer i gustin dok ne dobijete glatku smjesu. Postupno dodajte vruće mlijeko u smjesu žumanjaka, stalno miješajući. Vratite smjesu u lonac i kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne (oko 5 minuta), neprestano miješajući. Maknite s vatre, prelijte u posude ili čaše za serviranje i ohladite. Poslužite kremu od vanilije s voćem po vrhu.
Tjestenina s dimljenim sirom: Aromatično jelo bogatog okusa
Pripremite lagan, zdrav, neodoljivo ukusan caprese sendvič u tren oka
Teleći mozak: Specijalitet za odvažne i znatiželjne
Dalićev restoran na udaru ‘kulinarske vertikale’, popljuvao ga žestoko: ‘Za ovo se ide na popravni’