fbpx

KREM-JUHA OD TIKVICA: Neodoljivog je okusa i dobro će vas zagrijati!

Autor: Dnevno.hr/K. V.

Krem-juhama zaista je teško odoljeti, posebice kada u samo nekoliko sastojaka i koraka dođete do zamamnog okusa i mirisa. Varijanta s tikvicom i krumpirom posebno je slatka te će zasigurno oduševiti vaše ukućane.

Sastojci:
500 g tikvica
200 g krumpira
1 češanj češnjaka
1 glavica luka
100 ml mlijeka
1,5 l vode
2 žlice ulja ili maslaca
1,5 žličica soli
1 žličica Vegete

Priprema:
Sve sastojke prije kuhanja nasjeckajte na sitne komadiće. U loncu zagrijte maslac i dodajte nasjeckanu glavicu luka. Miješajte dok luk ne požuti. Dodajte narezane tikvice i sve kratko pirjajte kako bi sastojci omekšali. Dodajte narezani krumpir, vodu i kuhajte oko 20 minuta. Dodajte sol, Vegetu i češnjak. Sve sastojke usitnite štapnim mikserom kako bi juha bila ujednačena. Kratko prokuhajte povrće nakon usitnjavanja i dodajte mlijeko.


Autor:Dnevno.hr/K. V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.