pixabay/Security

Kreće ljetno računanje vremena: U dva sata ujutro kazaljke se pomiču na tri

Autor: Dnevno

U nedjelju, 29. ožujka, u dva sata ujutro kazaljke se pomiču na tri i kreće ljetno računanje vremena, a ostat će tako sve do 29. listopada kada ponovno kreće zimsko računanje vremena.

Datum na koji se mijenja vrijeme svake godine je drugačiji jer ljetno računanje vremena kreće na zadnju nedjelju u ožujku, dok zimsko počinje zadnje nedjelje u listopadu.

No kako pomicanje sata može imati negativne učinke na zdravlje osoba, što je jedan od glavnih razloga ukidanja, poput nesanice, stresa i srčanih bolesti, još prošle godine pričalo se o ukidanju pomicanja sata, a trenutna odluka je da će svaka zemlja do 2021. samostalno donijeti odluku koji način računanja vremena će zadržati, ljetno ili zimsko.

Zemlje koje će htjeti imati ljetno računanje vremena, sat će zadnji put pomicati u ožujku 2021. godine, a one koje žele zimsko računanje vremena u listopadu 2021. godine.

DOBRO PRIPAZITE: Evo što sve pomicanje sata radi vašem tijelu!
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.