Foto: Damjan Tadic 7 CROPIX

Kraljica Jordana zaigrala hrvatsku videoigru, i – oduševila se viđenim!

Autor: dr

“Hrvatsku igru Hollywood Story u samo tri mjeseca preuzelo je više od milijun i pol igrača iz čak 17 zemalja arapskog svijeta, a u mnogima je i među top 3 na ljestvicama Apple i Google Play trgovina”, javlja Vidi uspjeh zagrebačkog gaming studija Nanobit.

Originalna igra ponešto je prilagođena arapskom tržištu, učinjene su jezične i kulturološke prilagodbe, a na području 17 arapskih država – od Saudijske Arabije do Maroka – prodaje se pod nazivom Fashion Queen.

Ono što posebno intrigira jest da je igru isprobala i kraljica Rania od Jordana. Fashion Queen za arapsko tržište distribuira jordanski izdavač Tamatem, a prilikom posjeta tvrtki kraljici je ponuđeno da se okuša u virtualnom svijetu.

Inače, kroz igru igrač gradi svoj lik koji postaje holivudska zvijezda, a stižu vijesti da se kraljica oduševila viđenim nakon što je dobila konzolu u ruke.

“Arapsko tržište, iako specifično po mnogim stvarima, ima velik potencijal, tako da potaknuti uspjehom ovog projekta, s našim partnerom Tamatemom, već radimo na novim projektima”, izjavio je Filip Cindrić, voditelj poslovnog razvoja Nanobita za Vidi.

Kraljica Rania velika je zvijezda u arapskom svijetu, neki je nazivaju i influencericom s obzirom na milijune pratitelja na društvenim mrežama. Inače, smatra se i simbolom progresivnih vrijednosti u arapskom društvu, a hrvatski mediji posebno su se raspisali o njoj 2005. kad je s obitelji ljetovala na Hvaru.

Jordanska kraljica Rania jedna je od najljepših žena na svijetu! Morate vidjeti kako je lijepa!




Autor:dr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.