Foto: Profimedia

KRAJ NAJDULJE VLADAVINE? Je li ovo znak da bi kraljica uskoro mogla prepustiti tron mlađima?

Autor: Dnevno

Dugih 68 godina, toliko traje vladavine kraljice Elizabete II. te time 94-godišnja kraljica slavi najdulju vladavinu u britanskoj povijesti.

Kako prenosi Story, britanski mediji su već lani počeli nagađati kako će kraljica odstupiti s trona za svoj 95. rođendan, koji će proslaviti za četiri mjeseca.

Kao mogući razlog zbog kojeg bi kraljica uskoro mogla u mirovinu navode sramotu koju je na kraljevsku obitelj navukao njezin najmlađi sin, 60-godišnji princ Andrew. Američki su istražitelji otkrili da je princ Andrew bio dobar prijatelj s pokojnim milijarderom Jeffreyem Epsteinom, koji je optužen da je vodio biznis iznajmljivanja maloljetnih djevojaka bogatim i uvaženim političarima, poduzetnicima i glumcima.

Saznalo se i da je Andrew više puta dolazio na Epsteinov privatni otok na Karibima, a nekoliko njih ga je izravno optužilo. Tako je moguće da će princ Andrew biti prvi član inače nedodirljive kraljevske obitelji koji će kazneno odgovarati za svoje zločine.

Portal Gossip ipak ne vjeruje da će kraljica odstupiti za svoj 95. rođendan. Podsjetili su kako je još prošle godine glasnogovornik princa Charlesa odbacio takva nagađanja i rekao da ne postoje planovi za kraljičino umirovljenje nakon rođendana.

Pandemija koronavirusa dotakla je i dvor, koji je počeo ‘stezati remen’ pa tako ovog Božića ni kraljičini pomoćnici neće od nje dobiti božićne poklone po prvi put u posljednjih 56 godina.

Britanski mediji također već mjesecima nagađaju kako je kraljica naredila princu Charlesu da abdicira s trona odmah nakon što bude proglašen kraljem, kako bi 38-godišnji princ William preuzeo krunu. Princ Charles dugo je čekao na krunu i ne čini se baš vjerojatnim da će je tako lako odreći.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.