Kozji sir u hrskavoj panceti: Ukusno i toplo predjelo za brojne prigode

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Kozji sir u hrskavoj panceti idealan je izbor kada goste želite oduševiti ukusnim i toplim predjelom. Potrebno je svega nekoliko sastojaka.

Sastojci:


4 kriške kozjeg sira
8 tankih kriški pancete
svježi ružmarin
med (za posluživanje)
maslinovo ulje (za pečenje)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Zamotajte kriške kozjeg sira u pancetu. Stavite svježi ružmarin (ili druge začine po želji) na svaku krišku pancete. Zagrijte malo maslinova ulja u tavi na srednjoj vatri. Stavite omotane kriške sira i pancete u tavu i pecite ih dok panceta ne postane hrskava i zlatnosmeđa, a sir mekan i kremast. To će trajati otprilike 2-3 minute sa svake strane. Kad je predjelo pečeno, izvadite ga iz tave i stavite na papirnati ručnik kako bi se upio višak masnoće. Na svaku krišku sira dodajte malo meda za dodatnu slatkoću. Poslužite uz svježe salate, kruh ili druge priloge po izboru.

Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.