
Regija u svađi zbog novog srpskog jela: ‘Posebni krug pakla za ove kombinacije’
Kozji sir u hrskavoj panceti idealan je izbor kada goste želite oduševiti ukusnim i toplim predjelom. Potrebno je svega nekoliko sastojaka.
Sastojci:
4 kriške kozjeg sira
8 tankih kriški pancete
svježi ružmarin
med (za posluživanje)
maslinovo ulje (za pečenje)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Zamotajte kriške kozjeg sira u pancetu. Stavite svježi ružmarin (ili druge začine po želji) na svaku krišku pancete. Zagrijte malo maslinova ulja u tavi na srednjoj vatri. Stavite omotane kriške sira i pancete u tavu i pecite ih dok panceta ne postane hrskava i zlatnosmeđa, a sir mekan i kremast. To će trajati otprilike 2-3 minute sa svake strane. Kad je predjelo pečeno, izvadite ga iz tave i stavite na papirnati ručnik kako bi se upio višak masnoće. Na svaku krišku sira dodajte malo meda za dodatnu slatkoću. Poslužite uz svježe salate, kruh ili druge priloge po izboru.
Regija u svađi zbog novog srpskog jela: ‘Posebni krug pakla za ove kombinacije’
Sladoled za hladnije dane: Spoj vanilije i zanimljivih začina za idealan blagdanski ugođaj
Iznenadit ćete se odgovorom na pitanje rade li bolju rakiju Srbi ili Hrvati
Tjestenina s dimljenim sirom: Aromatično jelo bogatog okusa