Foto: Guliver (AP Photo/Chris Pizzello, File)

KONAČNO STIGLA PRESUDA! Zvijezda serije ‘Lude 70-e’ proglašena krivom, supruga u suzama napuštala sudnicu

Autor: Dnevno.hr/F. P.

Glumac najpoznatiji po ulozi Stevena Hydea u seriji ‘Lude 70-e‘, Danny Masterson, u srijedu je proglašen krivim prema dvije točke optužnice za silovanje, te mu prijeti 30 godina zatvora. Porota od sedam žena i pet muškaraca konačno je na sudu u Los Angelesu donijela presudu, i to nakon sedmodnevnog vijećanja tijekom dva tjedna.

Nakon što je radi neodlučne porote u prosincu prošle godine došlo do poništenja suđenja, tužitelji su pri ponovljenoj optužbi rekli da je Masterson u razdoblju između 2001. i 2003. godine uz uporabu sile imao spolne odnose s tri žene, među kojima je navodno bila i njegova dugogodišnja djevojka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli dannymasterson (@dannymasterson)

Kako prenosi Guardian, tužitelji su porotnicima rekli također da je Masterson iskoristio svoj utjecaj u Scijentološkoj crkvi, čije su članice bile i sve tri žene, kako bi desetljećima mogao izbjegavati posljedice. Oporba je pokušala diskreditirati iskaze žrtava, ukazujući na promjene tijekom vremena za koje su smatrali da su ukazivale na koordinaciju u davanju iskaza.

Mastersonova supruga, glumica Bijou Phillips, u suzama je gledala kako joj supruga u lisicama odvode iz sudnice, a i njegovi prijatelji i ostatak obitelji sjedili su skamenjenih lica u nevjerici.




Glumica Leah Remini, koja je s godinama postala najveći kritičar scijentologije, viđena je kako nakon svojeg svjedočenja stavlja ruku na ramena jedne od žrtava kako bi ju utješila. Sami Masterson nije davao iskaz, a njegovi odvjetnici nisu pozvali nikakve svjedoke.

Žrtve su posvjedočile da im je, kada su Mastersona prijavile dužnosnicima u crkvi, rečeno da to nije silovanje, da su bile dio etičkog programa i da su ih upozorili da ne idu policiji. Crkva je pak oštro zanijekala postojanje bilo kakve politike koja zabranjuje svojim članovima odlazak svjetovnim vlastima.

 




 

Autor:Dnevno.hr/F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.