Foto: Guliver

KOLIKO NAM JE SAMO SMIJEHA PRIUŠTIO! Preminuo izniman glumac i humanitarac: Imao je snažan utjecaj na djecu diljem svijeta

Autor: Dnevno.hr/K. V.

George R. Robertson, zvijezda legendarnih filmskih nastavaka “Policijske akademije”, preminuo je u dobi od 89 godina, javlja The Sun. Njegova obitelj potvrdila je da je preminuo u bolnici u Torontu prošle nedjelje, a komemoracija je planirana u ožujku.

Kanadski glumac rodio se 1933. godine u Ontariju, a ulogom načelnika Hursta u šest nastavaka “Policijske akademije” stekao je svjetsku slavu.

Tijekom šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga stoljeća ostvario je nekoliko manjih uloga, a osamdesetih godina proslavila ga je uloga u mnogima omiljenoj komediji.
Godine 2006. glumio je u ABC-evoj kontroverznoj dvodijelnoj mini seriji “Dan koji je promijenio svijet”. Također, utjelovio je admirala Leahyja u “Hiroshimi” iz 1995. i senatora Fulbrighta u “Tajnama Pentagona” iz 2003. godine. Pojavio se i u tri filma koji su kasnije bili nominirani za Oscara: “Aerodrom” (1970.)  “Norma Rae” (1979.) i JFK (1991.).
Foto: Guliver

Robertson je za svoj rad dobio nagradu Margaret Collier za izniman doprinos glumi. Također, bio je veliki dobrotvor te je svoj život posvetio humanitarnom radu s potrebitom djecom kao UNICEF-ov ambasador. Godine 2004. dobio je nagradu Gemini kao humanitarac godine za snažan utjecaj koji je imao na djecu diljem svijeta.

Autor:Dnevno.hr/K. V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.