Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Kolega pitao Stankovića smije li mu reći kako mu je emisija loša: ‘Sada kada znam da si depresivan…’

Autor: Dnevno.hr/ T.Š.

Pet dana od promocije knjige ‘Depra‘, Aleksandar Stanković je otkrio kako je naručeno i drugo izdanje jer je knjiga doslovno ‘planula’ te prvim izdanjem nije bilo moguće pokriti sve narudžbe.

U knjizi Stanković otvoreno progovara o borbi s depresijom uz detaljan opis života s tom mentalnom bolešću, a uz brojne reakcije i osvrte, sam se osvrnuo na neke trenutke koji su ga se posebno dojmili nakon promocije knjige. Ponajviše je riječ o reakcijama prijatelja, kolega, ali i šire javnosti.


5 dana nakon promocije izdavač Telegram.hr je od tiskare naručio drugo izdanje knjige Depra.

Objavljuje Aleksandar StankovićUtorak, 26. rujna 2023.

 

‘Kolega s dijagnozom’

Stanković je opisao kako mu je jedan kolega nakon promocije obzirno postavio dobro pitanje. Zanimalo ga je kako se treba odnositi prema ‘kolegi s dijagnozom’, pazeći pritom na njegovo mentalno zdravlje.

“Kako da se ja sada prema tebi odnosim kada znam da si depresivan? Mogu li ti reći da ti je loša emisija, da si nešto krivo napravio? Moram li biti obzirniji prema tebi?” zanimalo je Stankovićevog kolegu.

Da, bilo je lijepo na promociji i hvala svima koji su dosli i koji nisu mogli doći i koji su mi se javili na ovaj, ili…

Objavljuje Aleksandar StankovićPetak, 22. rujna 2023.
 

Odgovor

“Moj odgovor je ukratko: budi isti kao što si do sada bio”, napisao je Stanković i pojasnio kako “ne treba miješati posao i bolest.”

Poruka

“Ne bih htio da me itko sažalijeva i da mi bilo gdje daje ikakav popust zbog toga. Svatko od nas ima nekih zdravstvenih problema i depresija je samo jedna u nizu boleština s kojima živimo”, poručio je Aleksandar Stanković.

Stankovića su došli podržati mnogi estradnjaci koje dugo nismo vidjeli, ova faca je privukla svu pažnju
Ukoliko se prepoznajete u simptomima koje u svojoj knjizi opisuje Aleksandar Stanković ili imate bilo kakve sumnje u vezi sa svojim mentalnim zdravljem, nemojte oklijevati. Potražite stručnu pomoć i podršku od kvalificiranog terapeuta, psihologa ili psihijatra. Vaše mentalno zdravlje je važno, i postoje resursi i stručnjaci koji vam mogu pomoći da se nosite s izazovima koje trenutno doživljavate.

Autor:Dnevno.hr/ T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.