Kolač inspiriran popularnim Kinder Pinguinom: Nježan biskvit i neodoljiva krema

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Razveselite najmilije kolačem inspiriranim popularnim Kinder Pinguinom. Nježan biskvit i neodoljiva, lagana krema će vas oduševiti!

Sastojci:


Za biskvit:
4 jaja
150 g šećera

150 g brašna
3 žlice kakaa u prahu
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
4 žlice mlijeka
2 žlice ulja
Za kremu:
200 ml vrhnja za šlag
200 g čokolade za kuhanje (ili čokoladnih kapljica)
50 g maslaca

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 °C i pripremite lim veličine 20 x 30 cm obložen papirom za pečenje. U velikoj zdjeli miksajte jaja i šećer dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu. Dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. Nježno promiješajte sve sastojke zajedno. Dodajte mlijeko i ulje u smjesu te ponovno promiješajte dok ne dobijete glatko tijesto. Prelijte tijesto u pripremljeni lim za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici 20-25 minuta ili dok biskvit ne bude pečen (provjerite čačkalicom – ako izlazi suha, biskvit je spreman). Izvadite biskvit iz pećnice i pustite ga da se potpuno ohladi. Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. U malom loncu zagrijte vrhnje za šlag na srednjoj vatri, ali ga nemojte pustiti da proključa. Maknite lonac s vatre i dodajte čokoladu i maslac u vrhnje. Miješajte dok se čokolada i maslac potpuno ne otope i smjesa ne postane glatka. Ostavite kremu da se malo ohladi na sobnoj temperaturi. Kada je biskvit potpuno ohlađen, a krema malo prohlađena, prelijte kremu preko biskvita i ravnomjerno je rasporedite. Stavite kolač u hladnjak da se krema stegne, obično oko 2 sata ili dok nije čvrsta. Nakon što se krema stegne, možete narezati kolač na male kvadrate i poslužiti.

Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.