Ivan Klindic / www.ivanklindic.i

KAZALIŠTA ZATVORILA VRATA: O otvaranju ponajviše ovisi procjena novonastalih šteta

Autor: Dnevno./M.T.

Nakon razornog potresa koji je prošloga tjedna pogodio središnju Hrvatsku, dio zagrebačkih kulturnih ustanova, među kojima i neka kazališta, privremeno je zatvorio vrata kako bi se provela procjena eventualnih novonastalih šteta te osigurao siguran nastavak rada.

Satiričko kazalište Kerempuh tako ostaje zatvoreno za posjetitelje do 10. siječnja, Zagrebačko kazalište lutaka (ZKL) otkazalo je sve predstave u siječnju, Gradsko dramsko kazalište Gavella u siječnju nema niti jednu predstavu u programu, a kazalište Trešnja do kraja mjeseca održava program isključivo online.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu prvu izvedbu u novoj godini imat će 15. siječnja, za kada je najavljena premijera novog naslova “Gdje se kupuju nježnosti” u režiji Renea Medvešeka.

Gradsko kazalište Komedija je uslijed epidemiološke situacije još u prosincu otkazalo rad na probama za novu predstavu “Mandragola” te u sastavljanju rasporeda repertoara čeka daljnje upute Stožera nacionalne zaštite.

Zbog pojačane seizmičke aktivnosti koja još traje Zagrebačko kazalište mladih otkazalo je sve izvedbe do 12. siječnja. Iz ZKM-a ističu kako je zgrada u Teslinoj u svim dosadašnjim potresima ostala neoštećena no, uvažavajući činjenicu da su ljudi još preplašeni i da im je u tjednu nakon jakog potresa potrebno vrijeme da se smire, izvedbe su na tjedan dana odgođene. U kazalištu su nastavljene probe predstava za iduće premijere, poput “Neprijatelja naroda” Henrika Ibsena u režiji Ivana Penovića.

S obzirom na izvješća o novonastalim štetama zagrebački Gradski ured za kulturu pozvao je ustanove koje su pretrpjele dodatna oštećenja, prvenstveno one u središtu grada, da obustave rad do 10. siječnja te da budu zatvorene za posjetitelje kako bi se izbjegle eventualne neželjene posljedice za zaposlenike i posjetitelje, a od ustanova je zatraženo da dostave izvješća i informacije jesu li pretrpjele nova oštećenja.
Autor:Dnevno./M.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.