Kakva transformacija: Slavni redatelj Pjer Žalica tijekom snimanja filma smršavio čak 60 kilograma!

Autor: D.R.

Iako smo navikli da glumci rade transformacije za različite uloge u filmovima, ovoga puta do neprepoznatljivosti transformirao se redatelj. Tijekom snimanja filma u Sarajevu držao je poseban režim prehrane s kojim je smršavio čak 60 kilograma!

Prošlogodišnji Sarajevo Film Festival otvoren je svjetskom premijerom filma proslavljenog BH redatelja Pjera Žalice “Koncentriši se, baba” koji je zabilježio rekordnu gledanost: u prva dva sata gledalo ga je skoro 14.000 ljudi u 42 zemlje.

No ako Pjera Žalicu pitate koji mu je najveći uspjeh u prošloj godini reći će bez oklijevanja: liposukcijska dijeta koja mu je promjenila život. Zato se na Festivalu osim o filmovima često govorilo o dijeti jer su mnogi s crvenog tepiha zablistali svojim novim izgledom.

Dijeta zaludila poznate

Zajedno s Pijerom dijetu su držali i neki od glumaca filma među kojima i njegova supruga glumica Jasna Žalica koju je proslavila uloga Šefike u popularnoj seriji “Lud, zbunjen, normalan”, a rezultat je bio -15 kg. Da je dijeta postala popularna među glumcima svjedoči i priča bh. glumca Damira Kusture koji je smršavio 60 kilograma za šest mjeseci. Govori se i o brojnim hrvatskim zvijezdama, ali i glumcima iz Hollywooda koji su probali liposukcijsku dijetu.

 




Što je Liposukcijska dijeta?

Ova popularna metoda mršavljenja temelji se na namirnicama koje pripadaju mediteranskoj prehrani, a sam protokol je zamišljen kao kratkoročna intervencija na prekomjernu tjelesnu masu. Osim ribe, mesa, povrća i maslinovog ulja, koriste se i posebna biljna vlakna koja doprinose osjećaju sitosti i aminokiseline koje čuvaju mišićnu masu. Klinička ispitivanja dijete potvrdila su da nema negativne učinke na zdravlje, a za dva tjedna omogućava smanjenje masnih rezervi za 9 posto.




 

Kolindina dijeta

Zanimljivo je da je Pjer Žalica izabrao dijetu sa kojom je smršavila i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, a riječ je o liposukcijskoj prehrani čiji autor Kenan Mandra tvrdi da se može za samo 14 dana skinuti i do 10 kilograma. S rezultatima ove dijete pohvalili su se i Marko Pecotic Peco, glumica Jasna Odorčić, bend Opća opasnost, zatim Halid Bešlić, Saša Matić, Dalibor Petko i drugi.

Da nisam smršavio, tko zna kako bih prebolio COVID19

Nedavno je Pjer Žalica saznao da je pozitivan na virus COVID19, no klinička slika nije bila teška. Liječnici su zaključili da je jedan od razloga lakše kliničke slike činjenica da je reducirano svoju tjelesnu masu jer je gojaznost jedan od činbenika teže kliničke slike. “Tko zna kakav bi bio ishod da sam dobio koronu kada sam imao 160 kilograma” zaključuje Pjer.

Autor:D.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.