Screenshot

Kako odštopati WC školjku bez da uprljate ruke: Za ovaj trik potrebna vam je samo plastična folija

Autor: Z.S.

Začepljen WC može biti izvor stresa i neugodnosti u kućanstvu. Međutim, prije nego što pozovete vodoinstalatera, postoje nekoliko jednostavnih metoda koje možete isprobati kako biste riješili ovaj problem.

Jedan od najjednostavnijih načina za rješavanje začepljenja je korištenje gume za odčepljivanje. Na tržištu postoje pak komercijalna sredstva za odčepljivanje WC-a koja često učinkovito rješavaju problem. Potrebno je pritom pratiti upute na ambalaži i biti oprezan pri rukovanju s kemikalijama. Ova metoda se preporučuje za nešto teža začepljenja.

Ako se problem ne rješava, možete isprobati fizičko odčepljivanje. Koristite gumene rukavice i alate poput žice za odčepljivanje kako biste probili i uklonili začepljenje iz WC školjke.

Zanimljiva ideja

A sada smo naletjeli na zanimljiv video u kojem se ovaj problem rješava uz pomoć plastične folije! Naime, stavite rukavice i pričvrstite plastičnu foliju preko otvora WC školjke. Osigurajte da je plastična folija dovoljno čvrsto zategnuta kako bi zadržala vodu.

Potom pustite vodu, a nakon što se voda nagomilala ispod folije, pritisnite foliju prema unutra kako biste stvorili pritisak. Zatim, odmah otpustite foliju. Ponavljajte ovaj postupak nekoliko puta kako biste pokušali izbaciti začepljenje.

Teško je povjerovati u što su ljudi pretvorili popularni Ikein stolić: Pogledajte ove trikove
Nakon što završite sa postupkom, pažljivo uklonite plastičnu foliju. Ova metoda ponekad može pomoći u odčepljivanju WC školjke, ali efikasnost ovisi od prirode začepljenja. Ako problem i dalje postoji, preporučljivo je pozvati vodoinstalatera kako biste riješili problem bez oštećenja WC-a ili vodovodnih instalacija.
Autor:Z.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.