Foto: Instagram

‘KAKO JEDNOM REČENICOM POSVAĐATI CIJELI BALKAN?’ Urnebesni odgovori na Facebook pitanje, imate li i vi prijedlog?

Autor: Š. P.

Zahvaljujući Eurosongu, regija se ovog vikenda malo ujedinila, pa svađala, pa raspravljala – srećom, oko banalnih i zabavnih stvari kao što su pjesme, haljine i glasovi publike.

Na Balkanu nikad nije nedostajalo razloga za raspravu, a teme su već toliko prožvakane da ulaze u internetsku legendu i popularne memeove. U Facebook grupi Sarkazam za napredne jedna je članica, naime, postavila zanimljivo pitanje i sama ponudila duhovit odgovor.


“Kako jednom rečenicom posvađati cijeli Balkan? Hrvat Nikola Tesla jede burek sa sirom do pasa u vodi na Jadranu”, napisala je, referirajući se pritom na rasprave o tome je li Tesla Srbin ili Hrvat, je li burek išta osim onog s mesom i, naravno, je li more – voda.

Foto: Facebook (Sarkazam za napredne)

Domišljatim idejama za balkansku svađu u jednoj rečenici odmah su se razmahali drugi članovi. “Ajmo dodati i Slovence – i pije istarsku Malvaziju”, piše jedan, a drugi u šali dodaje: “do pasa u srpskom moru Piranskog zaljeva”.

“Svi zajedno negdje u Baniji…ili je Banovini?!”, podsjeća na nedavnu važnu pravopisnu raspravu jedna pratiteljica, dok se drugi pratitelj prisjeća uobičajenog balkanskog odmjeravanja: “Što se mene tiče, naša Severina je bolja od vašeg Đokovića”.

Sve je, naravno, napisano u dobrom duhu i u zafrkanciji. Zato ovaj kratki osvrt završavamo pomirljivom komentarom jednog pratitelja: “Lako je posvađati… Svađamo se svaki dan zbog gluposti.Treba pomiriti”.

Autor:Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.