Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

KAKO JE PROPAO DRELETOV BIZNIS? ‘Nije lako biti okružen kipućim uljem, nositi teške terete, oprati cijelu kuhinju jer novca za čistačicu – nema’

Autor: Š. P.

Za Vruču čuču, ugostiteljski projekt Davora Dretara, najveći dio domaće javnosti čuo je – nakon što je propala. Iako dobro zamišljena, poslovna priča poznatog voditelja i saborskog zastupnika Domovinskog pokreta završila je stečajem.

Zbog duga nešto većeg od 250 tisuća kuna tvrtka će se brisati iz registra jer je sud utvrdio da je dužnik nesposoban za plaćanje.

Vruča čuča je projekt kojeg je Drele 2019. godine pokrenuo sa suprugom Mišel. ‘Hrvatski fast food’ je, dakako, zahtijevao puno rada i odricanja – Drele i supruga su po 14 sati dnevno radili u lokalu na Savici koji je brzo pronašao svoju klijentelu.

Ipak, Drele ističe, to nije bilo dovoljno. “Presudili su faktori potpuno izvan mog utjecaja”, rekao je u novom intervjuu za Večernji list.

Osim pada prometa zbog pandemije, tu je i Dretarov angažman u politici, a onda i kronični nedostatak radne snage.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

“Tražio sam radnike na sve strane, ali teško sam ih nalazio. Ako su i imali volje da dođu na razgovor za posao ili odmah počnu raditi, nisu bili dovoljno osposobljeni za takvu vrstu rada. Nije lako biti cijelo vrijeme okružen desecima litara kipućeg ulja, nositi teške terete, kada se završi smjena, oprati cijelu kuhinju, jer novca za čistačicu – nema. Nitko to nije želio ili mogao pratiti”, objasnio je Drele za Večernji.

Ispričao je i ponešto o pozamašnom dugu zbog kojeg je došlo do stečaja. “Od malog početnog iznosa, kada poduzetnika uhvate u kolo zateznih kamata, možeš samo gledati kako se iznosi vrtoglavo povećavaju, a ti ne radiš i ne možeš podmiriti ni onaj početni, a kamoli svakoga mjeseca sve veći iznos potraživanja”, rekao je Drele.




Na pitanje hoće li se opet okušati u ugostiteljstvu, ističe da vjeruje u svoju političku priču te da nema razloga za razmišljanje o promjeni posla jer će “stranka samo jačati”.

Autor:Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.