fbpx
Instagram

Johnnyju Deppu uskraćeno pravo žalbe na presudu suda da je zlostavljao bivšu suprugu Amber Heard

Autor: Iva Hanzen

Britanski sud u četvrtak je odbio dopustiti Johnnyju Deppu da se žali na presudu suca prema kojoj je utvrđeno da je zlostavljao bivšu suprugu Amber Heard. Depp (57) je pokušao osporiti prošlogodišnju odluku o odbacivanju njegove tužbe protiv novina The Sun jer ga je list označio “suprugom koji tuče žene”,  što je britanski sudac rekao da je “u biti istina”.

U novoj objavljenoj presudi, čak dva suca odbila su njegov zahtjev za žalbu,  inzistirajući na tome da je dobio “cjelovito i pošteno” saslušanje. “Prvobitni sudac dao je temeljite razloge za svoje zaključke, za koje se čak nije moglo dokazati da su bili povrijeđeni bilo kakvom pogreškom u pristupu ili pogrešnim zakonom. U skladu s tim odbacili smo i zahtjev gospodina Deppa za odobrenje izvođenja dodatnih dokaza i njegov zahtjev za odobrenje žalbe”, navodi se u presudi.

Početna tužba dovela je do tri tjedna eksplozivnog svjedočenja u srpnju u kojem su Depp i Heard (34) iznosili oprečna izvješća o svom kratkom, burnom braku,  a glumica je rekla da ju je brutalno “čudovište” od bivšeg supruga ostavilo u strahu za život .


Glasnogovornica Amber Heard izjavila je da je najnovija presuda dokazala da su dokazi “neodoljivi i neporecivi”. “Zadovoljni smo, ali nikako iznenađeni odbijanjem zahtjeva žalbe gospodina Deppa”, rekla je glasnogovornica.

Novine The Sun izjavile su da su imali “svako povjerenje” da će žalba biti odbijena i da su “zadovoljni” odlukom.

“Slučaj je imao cjelovito, pošteno i pravilno saslušanje, a današnja odluka potvrđuje hrabre dokaze koje je Amber Heard dala sudu o obiteljskom zlostavljanju, unatoč ponovljenim pokušajima da je počinitelj ušutka”, navodi se u priopćenju lista. “The Sun će se i dalje zauzimati za žrtve obiteljskog zlostavljanja”, dodali su.

Depp također tuži Heard za 50 milijuna dolara u Virginiji zbog eseja za Washington Post koji je napisala o obiteljskom nasilju. Suđenje u tom slučaju nedavno je odgođeno do travnja 2022. godine.

Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.