Jesu li ovih TOP pet blagdanskih filmova i vaš izbor? (VIDEO)

Autor: I.Galešić

Neki su već postali božićna tradicija...

Ovo je naš izbor, pa ne mora biti i vaš. No, svakako su blagdanski filmovi koji su obilježili filmsku industriju i koju su postali klasici koje gotovo pa gledamo svake godine. Neke pak ne gledamo, a mogli bi zamijeniti već dosadne hitove koje znamo napamet.

Hit svih hitova je Sam u kući, ali biramo samo onaj prvi. Američka obiteljska komedija, njezin prvi (od pet) dio nastao je 1990. godine. Macaulay Culkin igra glavnu ulogu. Film je odavno postao božićna tradicija.

Kovrčava Sue. Američka romantična komedija nastala 1991. godine s Jimom Belushijem i Kelly Lynch u glavnoj ulozi.

Scrooged. Iako ima više ekranizacija, biramo onaj iz 1988. godine s Billom Murryjem u glavnoj ulozi. Film je nastao prema romanu Charlesa Dickensa “Božićna priča”. Knjiga je doživjela 15-tak različitih ekranizacija.




Iako rijetko koji film 21. stoljeća oduševi i postane hit kojeg obožavamo gledati iz sezone u sezonu, ELF iz 2003. godine s Willom Ferrellom u glanoj ulozi je jedan takav.

Kako je Grinch ukrao Božić. Film nastao 2000. godine s Jim Carryjem u glavnoj ulozi ekranizacija je popularne dječje priče Dr. Seussa.




Autor:I.Galešić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.