Ilustracija, Foto: Wikipedia

JEDVA PREŽIVIO: Ugurao si jegulju u anus jer je mislio da će ga osloboditi zatvora!

Autor: Dnevno

Sklonost vjerovanju “narodnoj medicini” kod nekih je toliko prevladala, da im ne pada napamet preispitivati učinkovitost, a u ovom slučaju, opasnost od savjeta laika, raznoraznih nadriliječnika i ostalih. Ovog je muškarca jedan takav savjet gotovo koštao života, a spašen je tek brzom reakcijom liječnika.

Neimenovani Kinez iz Taizhoua je prije nekoliko dana ugurao azijsku močvarnu jegulju u rektum, što je uzrokovalo nesnosne bolove zbog kojih je naposljetku završio u bolnici. Liječnici su ostali u šoku kad su na  CT-u ugledali jegulju i to, ni manje ni više, nego u trbušnoj šupljini muškarca. Uz to shvatili su da je jegulja ‘putevima crijevima’ par puta i ‘gricnula’ muškarčevo debelo crijevo.

Kako je objasnio liječnicima, jegulja je završila u njegovim crijevima, jer je poslušao savjet nekog nadriliječnika, a koji mu je savjetovao da uz pomoć jegulje riješi problem zatvora s kojim se duže mučio. No, prema savjetu jegulju je trebalo staviti tek na vrh rektuma, no muškarcu je iskliznula iz ruku i nastavila svoje putovanje u njemu.

Jegulja je bila dužine dvadesetak centimerata, a izvađena je pomoću kirurškog zahvata koji je muškarcu spasio život, s obzirom da je bilo pitanje vremena kad će mu ‘podstanarka’ prouzročiti teže komplikacije.

O ovom bizarnom incidentu kineska agencija Sina napravila je i televizijski prilog kojeg možete pogledati OVDJE.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.