Pixabay

Jednostavan recept za omiljenu slasticu: Napravite sami svoj sladoled bez jaja

Autor: Dnevno

Vrijeme je sve toplije, a želja za slatkim jednaka je kao prije. Zašto ne napraviti nešto brzo i jednostavno, naravno, bez pečenja?

Za domaći saldoled od čokolade kojeg će svi obožavati trebat će vam:

1 l čokoladnog mlijeka
500 gr kristal šećera
150 gr šlaga u prahu
3 dc kisele vode

Za sladoled od vanilije:
1 l mlijeka
500 gr kristal šećera
150 gr šlaga u prahu
3 dc kisele vode
4 vanili šećera

za voćni sladoled pripremite:


1 l mlijeka
500 gr kristal šećera
150 gr šlaga u prahu
3 dc nekog voćnog soka ili (kisela voda + voće)

Priprema:
za bilo koju vrstu sladoleda, mlijeko i šećer prokuhati. Kad se ohladi, staviti u zamrzivač da se zaledi (najbolje uvečer). Ujutro izvadite zaleđeno mlijeko iz zamrzivača, zamutite šlag sa kiselom vodom ili ako je voćni, zamutite šlag sa sokom. Polako dodavajte zaleđeno mlijeko u šlag i dalje mutitte mikserom dok ne postane gusto. Sve stavite u posudu i opet u zamrzivač.

Umjesto šećera ovaj sladoled možete dodati 200gr fruktoze i 4 žlice kapućina dok se mlijeko kuha.

Posluživanje: Iz ovog recepta dobit ćete dvije kutije sladoleda od po 1600 ml zapremine.

Autor:Dnevno
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.