
Svinjska rebra iz pećnice: Sočna, aromatična i mekana
Janjetina s povrćem i krumpirom iz pećnice može biti jednako sočna i ukusna kao ona s ražnja. Slijedite nekoliko jednostavnih koraka i uživajte u omiljenom mirisu i okusu.
Sastojci:
1,5 kg janjećeg mesa (npr. plećka ili but), narezanog na komade
1 kg krumpira, oguljenih i narezanih na kolutove
2 crvena luka, narezana na kolutove
4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
4 mrkve, narezane na kolutove
2 crvene paprike, narezane na trake
2 žlice maslinova ulja
1 žličica sušenog ružmarina
1 žličica sušenog timijana
1/2 šalice pileće juhe
sol i papar po ukusu
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 °C. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte komade janjećeg mesa i pecite ih dok ne postanu zlatnosmeđi s obje strane. U veliku posudu za pečenje stavite narezane krumpire, luk, češnjak, mrkve i crvene paprike. Položite pečene komade janjećeg mesa preko povrća. Pospite sušenim ružmarinom, timijanom, solju i paprom po mesu i povrću. Lagano sve prelijte pilećom juhom. Pokrijte posudu aluminijskom folijom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 1,5-2 sata ili dok meso ne postane nježno i povrće omekša. Povremeno provjeravajte i po potrebi dodajte više juhe kako biste održali vlažnost. Zadnjih 15 minuta pečenja možete ukloniti foliju kako biste dobili zlatnosmeđu kožicu na vrhu.
Svinjska rebra iz pećnice: Sočna, aromatična i mekana
Nježna kremasta juha od cikle bogatog i osvježavajućeg okusa
Neodoljiv kolač s jabukama i orasima poslužite uz kavu ili čaj
Regija u svađi zbog novog srpskog jela: ‘Posebni krug pakla za ove kombinacije’