FOTO: Bravo Press

Jan Kerekeš o prijetnjama molitelja: ‘Govorili su mi da će nam polomiti koljena i sve nas poklati’

Autor: Barbara Grgić

Glumac Jan Kerekeš gostovao je kod Tatjane Jurić u podcastu Skip or Beep bravo! radija. Za sebe kaže da je emotivac, a komedija i metal bend su mu obrambeni mehanizam, jer sve što radi prvo provuče kroz srce. U znak kritike “klečavcima”, on je sa svojom ekipom klečao pred gulašom radi čega je njegova obitelj doživjela ozbiljne prijetnje. Ne slaže se ni sa mahanjem bilo kakvih zastava…nije mu namjera nikoga vrijeđati, ali ne ustručava se izreći svoje mišljenje i stati iza njega.


“U znak kritike sam klečao pred gulašom, nisam znao da će to biti jedna od najpraćenijih vijesti u Hrvatskoj, ali da i dalje sam istog mišljenja, jednako kako oni kleče se tako isto ne slažem sa mahanjem bilo kakvih zastava da su ove ili one boje”, rekao je Jan.

“To mislimo na gay zastave? Da! Imaš nešto protiv gay zajednice?”, upitala ga je Tatjana Jurić – “Aposlutno ne! Apsolutno ne! Imam jedino problem stavljanja pred nos nečijeg mišljenja i nametanje i inače u društvu, kada netko želi biti u centru pažne i s tim imam problem”, rekao je.

KLEČALI ZA DOBAR GULAŠ! U Varaždinu se okupili muškarci i molili da ručak uspije: ‘Žene danas ne moraju kuhati’

Bibliju je pročitao nekoliko puta

Za sebe kaže da je vjernik i to onaj koji je pročitao Bibliju nekoliko puta.

“Vjera je po meni nešto sasvim drugo, ja sam upravo podršku oko tog gulaša dobio najviše od vjernika, onih koji su gotovo svakodnevno u Crkvi, koji razumiju i žive vjeru, to mi je bilo drago zato što isto tako mislim da se radi cirkus di ne treba”, rekao je.
No, osim podrške bilo je i prijetnji i to ozbiljnih.

“Dobio si puno prijetnji? Jedna je došla i tvojoj trogodišnjoj curici?”, upitala ga je Tatjana.

“Da. To je bilo otprilike ovako – Poklat ću vas sve i polomiti koljena vašoj obitelji, preko društvenih mreža su pisali, dođite u Split na predstavu, čekamo vas poslije predstave,… Nije bilo ugodno, odlučio sam svejedno porazgovarati sa svima njima, s 15 je imalo smisla, a s jednim baš i ne..”, dodao je.

‘VIŠE POŠTUJEM ŽENU OD BILO KOGA TKO KLEČI NA TRGU’ Jan Kerekeš poslao poruku moliteljima: ‘Žene treba voljeti takve kakve jesu’
Bez obzira na kritike i uvrede, Kerekeš smatra kako se radi o iznimkama.

“Inače mislim da smo dobri, kada treba nekome pomoći brzo se organiziramo, tu smo najjači u svijetu”.

Otkrio i zašto je otišao iz Varaždinskog HNK

Sretan jer u njegovom gradu nema ‘klečavaca’, a iz Varaždinskog HNK-a je otišao da bi mogao živjeti bolje, rekao je i otkrio prave razloge.

“Jednom na mjesec sam dobivao pozive i prigovore da ne radim izvan matične kuće, a jedan sam od rijetkih koji su pisali molbe da im se to odobri. Ja sam bio jedan od onih koji igraju najviše predstava, a moji termini su bili problem, kako su moji termini problem, da imam najmanje nastupa onda mogu biti problem…”, dodao je.

JAN KEREKEŠ: ‘Ne srljajte kao Čačić u maglu! Hebeš politiku bez kulture!’

Danas zajedno s ocem Ljubomirom stoji iza uspješnog privatnog kazališta koje ima 300 predstava na godinu. Hit komediju Kerekesh Teatra i najgledaniji film 2022. godine ‘Marginalci’ pogledalo je više od 60 tisuća gledatelja, a dostupan je i popularnoj platformi Netflix.

“Aktualne stvari izbanaliziramo i napravimo satiru. Mi ismijavamo i korupciju, sve što zauzima previše medijskog prostora. Sada doslovce spavam s direktorom – sam sa sobom. Super je raditi s tatom, on mi je najveći prijatelj. Trenutno sam odgovoran za 7 ljudi koji imaju svoje kredite i familije”, dodao je.

Želja mu je da Varaždin dobije svoj Kulturni centar, na tome intenzivno radi.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.