fbpx
foto:screenshot

JAJE NA OKO: Obožavamo ovaj sočan biskvit i mirisnu i osvježavajuću kremu! Ovaj korak je ključan da ‘jaje’ ne pliva po tanjuru!

Autor: Tea Šojat

Sočan biskvit, mirisna i izrazito osvježavajuća krema ono su što karakterizira sjajan kolač “Jaje na oko”. Izrazito je jednostavan za pripremu, a njegov efektan izgled ono su što gosti uvijek komentiraju. No, mnogi znaju “kiksati” s ovom jednostavnom kremom, stoga vam donosimo točan recept s kojim uspjeh neće izostati, a kolač neće ”plivati” po tanjuru.

foto:screenshot

Sastojci

tijesto
4 jaja
12 žlica šećera
12 žlica ulja
12 žlica brašna
12 žlica mlijeka
1 prašak za pecivo

krema
6 dcl mlijeka
2 pudinga od vanilije
8 žlica šećera
3 crvena kisela vrhnja
1 kompot od marelice
2 preljeva za torte
 
Priprema

TIJESTO

Sve sastojke dobro miksati, staviti u namašćen i pobrašnjen pleh te peći na 180 stupnjeva celzijevih oko 15min.

KREMA

Puding pomiješati sa šećerom te ga skuhati u mlijeku, staviti da se malo ohladi. Kako bi krema ispala savršena, napravite točno ovako – pomiješajte puding i šećer, potom dodajte 3 žlice mlijeka i miješajte dok se šećer rastopi  i nestanu grudice. U ugrijano mlijeko, lagano uz miješanje dodajte puding. Pbavezno konstantno miješajte smjesu, na srednje laganoj temperaturi. Čim primijetite mjehuriće, maknite s vatre. U smjesu koja je još topla dodajte kiselo vrhnje i umiksajte jednoličnu smjesu. Stavite da se krema ohladi.




Ohlađen biskvit poškropite sokom iz kompota, potom stavite ohlađenu kremu, a na kremu potom slažite polovice marelica ih kompota, te sve prelijte preljevom za torte. Dobro ohladite u hladnjaku.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.