fbpx
Foto: Facebook/Nejra Latić-Hulusić

‘ISTJERALI SU ME PRED KĆERKOM KAO GUBAVO PSETO IZ VODE’! Bosanska redateljica u šoku zbog zabrane burkinija: ‘U elitnim hotelima može, u Tuzli ne’

Autor: Daniel Radman

Veliki incident dogodio se na Panonskim jezerima u Tuzli, barem tako tvrdi bosansko-hercegovačka redateljica Nejra Latić-Hulusić kojoj su ondje uskratili pravo na – kupanje u burkiniju.

Ona je na putem Facebooka istresla svu gorčnnu, a posebno je napomenula kako je prije incidenta dobila usmeno odobrenje tri službene osobe koje su joj potvrdile da je od ove godine kupanje u burkiniju dopušteno. No, kad je ušla u jezero, jedan od spasilaca s plaže puhnuo je u zviždaljku i naredio joj da izađe iz vode.

Ono što Latić-Hulusić posebno iritira jest spoznaja da je kupanje u burkiniju dopušteno u “najelitnijim hotelskim bazenima po svijetu”, a u Panonskim jezerima, eto, ne može.


“Tuzli sam prišla otvorenog srca, a istjerali su me kao psa”

“Eh, taman ja pohvalih Tuzlu, minutu iza mi prilazi službeno lice Panonika Tuzla BiH da izađem iz vode jer se kupam u burkiniju sa pripadajućim pokrivalom za kosu koje sam bez problema koristila u najeltnijim hotelskim bazenima po svijetu. Iako sam pri kupovini karte i dolasku na jezera pitala tri službene osobe o pravilima, rekli su da je od ove godine kupanje dozvoljeno u burkiniju, prodali mi kartu danas su me sa pištama koje su ohrabrile skrivene fašistkinje u vodi da komentiraju u lice naglas kako im se : ‘Gadi što sam ušla takva zamotana’ i ‘Ne može marama i kupanje'”, napisala je, a neudugo potom i dodala:

Osim što su fašisti, još su i lažovi, a snimci mogu pokazati i koliko ljudi je danas boravilo u kompleksu, koliko se poštuju higijesnke mjere, kada se vrši dezinfekcija inventara, zašto se na ulazu ne mjeri temperatura ili ne traži potvrda o cijepljenju i tisuću drugih pitanja koje nisam otvorila i prešutila radi podrške ovom javnom dobru, jer sam ja, što dokazuje moj pohvalni status od jutros, Tuzli i jezerima prišla otvorenog srca, lijepim riječima i ispričavajući se što postojim, a istjerana pred svojom kćerkom kao leprozno pseto iz vode.”

“Nema šanse da osoblje ne zna pravila”

No, iz tvrtke Pannonica, koja upravlja kompleksom, u potpunosti negiraju njezine navode. Kažu, pravilnik o kućnom redu nije se mijenjao od 2009., a onaj o kupaćoj opremi od 2003. godine. Dakle, nema šanse da netko od osoblja to nije znao, a posebno oni koji su u spasilačko-redarskoj službi i zaposlenici na prodaji ulaznica. Burkini je, službeno, zabranjen iz higijenskih razloga.

“Postupak redara, koji je zviždanjem pištaljkom upozorio gospođu da krši pravila kućnog reda, jer je ušla u vodu drugog jezera u kupaćoj opremi koja u potpunosti pokriva tijelo i glavu, standardni je postupak upozorenja na kršenje pravila kućnog reda koji se primjenjuje i u drugim slučajevima”, poručil su uz opasku da isto vrijedi i za korištenja lopti, vodenih pomagala, skakanju u vodu, uznemiravanja drugih gostiju…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.