
Pripremite lagan, zdrav, neodoljivo ukusan caprese sendvič u tren oka
Domaći pekmez budi uspomene iz djetinjstva i uvijek nam je nekako draži od onog kupovnog. Pripremite svoj domaći pekmez od tri vrste voća i uživajte u neodoljivom okusu.
Sastojci:
250 g malina
250 g jagoda
250 g borovnica
500 g šećera
1 limun (sok i korica)
2 vrećice želatine u prahu (20 g)
Trebat će vam još:
2 srednje staklenke s poklopcima
Priprema:
Operite i očistite voće te ga stavite u veliki lonac. Dodajte šećer i limunov sok te stavite lonac na srednje jaku vatru. Kuhajte smjesu, povremeno miješajući, dok voće ne omekša i šećer se potpuno ne otopi. To će trajati oko 10-15 minuta. U međuvremenu pripremite želatinu prema uputama na pakiranju. Kad je voće omekšalo i šećer se otopio, dodajte koricu limuna te pripremljenu želatinu. Dobro promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Kuhajte smjesu još nekoliko minuta, uz miješanje dok se želatina potpuno ne otopi. Maknite lonac s vatre i ostavite da se malo ohladi. Umiješajte limunovu koricu kako biste pojačali okus. Vrući pekmez prelijte u pripremljene sterilizirane staklenke. Zatvorite ih čvrsto i okrenite naopačke na nekoliko minuta kako bi se stvorio vakuum. Kad se pekmez ohladi, možete ga čuvati na hladnom i tamnom mjestu. Pekmez će se zgusnuti kad se ohladi.
Pripremite lagan, zdrav, neodoljivo ukusan caprese sendvič u tren oka
Teleći mozak: Specijalitet za odvažne i znatiželjne
Dalićev restoran na udaru ‘kulinarske vertikale’, popljuvao ga žestoko: ‘Za ovo se ide na popravni’
Ovo je najčešća greška koju radimo s božićnim kolačićima, upropasti sav trud