Foto: HRT screenshot

Inženjer iz Trogira nije se proslavio na pitanju o ratu za neovisnost: Pogledajte što nije znao

Autor: I.D.

U četvrtak je u kvizu “Tko želi biti milijunaš?” Sandro Jažo iz Trogira osvojio je 5000 eura. Na 11. pitanju iskoristio je posljednji džoker “pola-pola”. Nije bio siguran i ponudio je netočan odgovor. Riječ je bila o pitanju iz povijesti. Ovaj mladi inženjer računarstva je na šestom pitanju zatražio pomoć publike.

Sandro nije znao prepoznati mineral iz porodice berila. Ponuđeni su odgovori: akvarij, akvalung, akvarel i akvamarin. Njih 4% odlučilo se za akvarij, 8% za akvalung, 8% za akvarel, a najveći postotak, njih 80% glasovalo je za akvamarin. Prihvativši mišljenje publike i ponudivši odgovor D – akvamarin, osvojio je 300 eura.

Foto: HRT screenshot

Protiv koga je SAD ratovao 1812. godin?

Za iznos od 2500 eura trebao je znati koji je grad nazvan po kemičaru koji je u njemu sagradio tvornicu za proizvodnju boje? Mönchengladbach, Düsseldorf, Gelsenkirchen ili Leverkusen? Posegnuo je za džokerom “zovi” koji je s velikom sigurnošću rekao da se radi o Leverkusenu. Priklonivši se njegovu mišljenu, točno je odgovorio na deveto pitanje.

Aleksandar Stanković najavio novu gošću, već zaiskrilo među gledateljima

Nakon drugog praga, Sandro je zapeo na jedanaestom, povijesnom pitanju koje je glasilo: “Protiv koga je SAD ratovao 1812. u tzv. Drugom ratu za neovisnost?” Protiv Britanaca, protiv Nizozemaca, protiv Francuza ili protiv Meksikanaca? Na ovom je pitanju upotrijebio i posljednji džoker “pola-pola”.

Protiv koga je SAD ratovao 1812. u tzv. Drugom ratu za neovisnost? Ostali su odgovori A – protiv Britanaca i B – protiv Nizozemaca. Ponudivši odgovor B – protiv Nizozemaca natjecanje je napustio s osvojenih 5000 eura. Točan je odgovor pod A – protiv Britanaca.
Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.