Foto: Matija Habljak/PIXSEL

IMALI SU 500 KILA! ‘Opća opasnost’ na liposukcijskoj dijeti: Nismo mladi kao na počecima, ali vratili smo kilažu koju smo tada imali!

Autor: D.R.

Kada zamislimo život jednog rock’n’roll benda, prva asocijacija nam sigurno nije riba, maslinovo ulje i salata nego nešto potpuno suprotno od toga. Zato ova priča i jeste zanimljiva jer spaja jedan rock’n’roll bend i zdravu prehranu, a riječ je o dečkima iz benda Opća opasnost.

Nije poznato da postoji slična priča u kojoj je jedan kompletan glazbeni sastav provodio dijetu, ali da fenomen bude veći treba spomenuti da su svi dečki iz benda Opća opasnost Slavonci čija ‘trpeza’ se ne može zamisliti bez bijelog kruha, kulenove seke i čvaraka. Brojni nastupi, koncerti, putovanja i “život na kotačima”, dečkima nije dao puno mogućnosti da se posvete zdravom načinu života.

“Ako uzmemo u obzir da bend uskoro puni 30 godina postojanja, onda je to sigurno dovoljno vremena da se nagomila višak kilograma” objašnjava Pero Galić i dodaje: “Zajednički smo donijeli odluku, nekima je motivacija bila zdravlje, nekima izgled, a iako smo imali različite motive – imali smo isti cilj i svi smo se složili oko jednog – idemo na Liposukcijsku dijetu“.

Pola tone rock’n’roll-a

Sve je počelo kada su članovi benda Pero, Žiža, Bani, Igor, Sojka pa čak i Kameni koji nema višak kilograma, stali su na vagu koja je pokazala da bend ima ukupno preko 500 kilograma! U pomoć je stigao Kenan Mandra, autor Liposukcijske dijete i u prva dva tjedna već je “nestalo” 30 kilograma! “Ova dijeta nam je donijela brze rezultate. To je ono što nam je trebalo jer nemamo puno vremena zbog posla koji radimo” objašnjava Žiža koji je skinuo 10 kilograma. Bani, u omiljenoj majici koju godinama nije mogao obuči smanjio je obujam trbuha za 15 centimetara, s osmijehom dodaje da je velika stvar za njega što je cijeli bend zajedno bio na dijeti i jedan drugoga su podržavali, ali i kontrolirali, pa su svi postogli zavidne rezultate.

Foto: Matija Habljak/PIXSEL

Možda nećemo biti mladi kao prije 30 godina, ali sigurno ćemo 30 godina benda dočekati sa kilažom koju smo tada imali” zaključuje Sojka. Za Igora ipak ovo nije samo dijeta: “S rezultatima sam jako zadovoljan ali mnogo toga smo naučili – ne samo o prehrani nego i o nama samima. Ne postoji ništa što nismo spremni napraviti zajedno!” Od njihove transformacije prošlo je tri godine, a kilogrami se nisu vratili. To znači da su dečki ozbiljno shvatili svoju zadaću. “Situacija s koronom nam je donijela nešto više mirovanja, ali i izloženosti hrani, međutim, oscilacije su unutar par kilograma što znači da se dobro držimo usprkos okolnostima”, zaključuje Pero.

Fenomen Liposukcijske dijete – masno je zdravo!
Kako su se uklopile slavonske delicije, sušena slanina, sušene kobasice, kulen, kulenova seka i čvarci u dijetu – pitali smo autora same dijete: “Liposukcijska prehrana ne isključuje životinjske masnoće i potpuno se uklapa u tradicionalnu slavonsku kuhinju koja uključuje vrhnje, maslac i svježi sir, zatim kiseljeno povrće, tipična mesna jela kao što su su gulaš, paprikaš, fiš-paprikaš, čobanac, meso divljači i sarma” pojašnjava Mandra i dodaje: “Ipak smo tijekom dijete odustali od kruha, pite i čuvenih slavonskih kolača.” Liposukcijska prehrana se odvija u dvije faze, prva je zamišljena kao kratkoročna intervencija za redukciju tjelesne mase i “liječenje” ovisnosti o prehrani po apstinencijskom modelu, a rezultat je gubitak oko 10% od tjelesne mase u dva tjedna. Nakon toga slijedi novi zdraviji način prehrane kojeg se dečki sa zadovoljstvom drže jer ih nije lištio ukusne slavonske kuhinje. Što još nosi liposukcijska dijeta donosimo vam link na kojem možete saznati, a pronašli smo ih i na Facebooku i Instagramu.

Je li ovaj tretman za mršavljenje siguran po zdravlje?

Za ovako brz i jednistven način mršavljenja nismo mogli a da se ne zapitamo je li siguran po zdravlje pa smo kontaktirali magistricu nutricionizma Jasminu Hasanović iz International Health-a koji promovira ovu metodu mršavljenja. “Liposukcijska prehrana je klinički ispitana metoda mršavljenja, a klinički rezultati su potvrdili sigurnost i efikasnost. Radi se o dijetoterapiji koja uključuje i pomoćna sredstva za mršavljenje, odnosno biljna vlakna za koja je Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) odobrila zdravstvene tvrdnje kako doprinose mršavljenju i da su potpuno sigurna” pojašnjava nutricionistkinja. International Health nudi stručno-konzultativne usluge za sve korisnike ove dijete.
Autor:D.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.