Foto: Screenshot/YouTube

HRVATSKI BISER U USKOM IZBORU ZA NAJBOLJU FILMSKU LOKACIJU! Tamo se snimao film koji je u Cannesu osvojio Zlatnu kameru!

Autor: L.B.

Europska mreža filmskih komisija objavila je pet finalista izbora za najbolju europsku filmsku lokaciju.

Među najboljih pet smjestili su i naš Nacionalni park Kornati gdje se u jesen 2019. godine jednim dijelom snimao film Murina redateljice Antonete Alamat Kusijanović, koji je u Cannesu ove godine osvojio nagradu Zlatna kamera (Camera d’Or).

Glasanje za najbolju lokaciju otvoreno je za javnost putem službene stranice EUFCN-a, a traje sve do 31. siječnja 2022. godine.

U tijesnom finalu s još četiri fantastične lokacije

Europska mreža filmskih komisija (EUFCN) organizira peto izdanje Nagrade za najbolju lokaciju, godišnjeg priznanja koje se dodjeljuje europskim lokacijama u filmskoj i TV industriji.

Međutim, Kornati se u finalu natječu s još četiri fantastične europske filmske lokacije:

Berlin za seriju Damin gambit – Filmska komisija Berlin Brandenburg Film Commission (Njemačka)
Dvorac Cahir za film Zeleni vitez – Screen Ireland (Irska)
Málaga za seriju Kruna (4. sezona) – Filmska komisija Andalucía (Španjolska)
Stadlandet za film Dina – Filmska komisija Western Norway (Norveška)

Glasači mogu osvojiti putovanje na pobjedničku lokaciju

Za najbolju lokaciju moguće je glasati putem službene stranice EUFCN-a, a traje sve do 31. siječnja 2022. godine. Sve detalje o finalistima, kao i poveznicu za glasanje, možete pronaći OVDJE.




O pobjedniku natječaja odlučuju isključivo glasovi publike, a svi sudionici glasanja ulaze u bubanj, a jedan će sretni dobitnik osvojiti putovanje na pobjedničku lokaciju.

Foto: Screenshot/YouTube

Žiri za dodjelu nagrade ocijenio je sve prijavljene lokacije, obraćajući posebnu pozornost na značajnu ulogu koju te lokacije imaju za priču, te njezino inovativno korištenje u sklopu audiovizualnog djela.

Dodjela nagrade u Berlinu

“EUFCN-ova nagrada za najbolju lokaciju odraz je važnosti i značaja onih koji publici nastoje dočarati autentičnost audiovizualnog medija. Nagrada podržava neopjevane junake, pronalazače zadivljujućih lokacija koje doprinose ugođaju audiovizualnog djela i oživljavaju priču, pritom potičući radoznalost”, izjavio je član žirija Eric Mika.




Nagrada za najbolju lokaciju 2021. bit će uručena najboljoj lokaciji i filmskoj komisiji u veljači 2022. godine u sklopu Europskog filmskog sajma (EFM) u Berlinu.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.