Foto: Screenshot You Tube Podravski

HRVATICA S NAJČUDNIJIM MEĐUNOŽJEM! ‘Široka kao Suez, a uska’, tip koji je vidio otkriva: ‘Ima zaista specifičnu žabu’

Autor: N.K

Kipar Dragutin Ciglar iz Koprivnice poznat je po svojim skulpturama ženskog akta, a sve je počelo kad je jedan čovjek zatražio od njega da izradi akt njegove ljubavnice. Otkrio je i koje je najčudnije međunožje koje je vidio.

“Skulptura je dobila nadimak Munja zbog tetovaže iznad međunožja i mogu reći da sam iznenađen kako je vrlo brzo postala popularna”, ispričao je za Podravski list.

“Čim sam objavio prvu fazu rada na skulpturi, krenuli su upiti za izradu novih pa sam zahvalan Munji jer je moj posao opet tražen.”

“Specifična žaba”

Skulptura je posebnu pozornost mnogima privukla zbog svog neobičnog međunožja.

“Akt koji sam dobio za izradu stvarno ima specifičnu ‘žabu’. Čak je i ona prvo ostala malo začuđena zašto joj je ‘žaba’ tako velika, no objasnio sam joj da je skulptura rađena na osnovu akta. Nakon objašnjenja mi je rekla da ona zapravo svom ljubavniku govori da je njena ‘žaba’ poput Sueskog kanala, tako monumentalna, a ujedno i uska”, dodao je.

“Prije su mi glavne narudžbe bile vezane uz izradu svetaca. Očito se trendovi znatno mijenjaju i sad primat preuzima ženski akt. Bilo kako bilo, najvažnije je da umjetnost živi i da i mi umjetnici imamo posla”, zaključio je.




 

 




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.